Zwangerschapsupdate #1: de test + eerste echo

Ik ben zwanger! Wat een onwijs mooi en bijzonder geschenk om dit nogmaals te ervaren. Zwanger van de tweede, Ramos wordt grote broer. Nog geen 2 jaar na de geboorte van onze zoon mag ik alweer een mini-mensje in mijn buik dragen. De eerste 4 maanden waren een ware rollercoaster met veel verbazing, blijdschap, onzekerheid en zwangerschapskwaaltjes. Nu, na 16 weken, ben ik er aan toe om alles van mij af te schrijven en ga ik jullie meenemen in ons verhaal. Yes, dit is zwangerschapsupdate #1: de test + eerste echo. Het begin van een reeks zwangerschapsupdates!

De test

Waar ik bij Ramos al een paar dagen voor de NOD (niet ongesteldheidsdag;) met de test klaar zat, had ik dit keer geen flauw idee. De wens voor een tweede kindje was er zeker maar heel bewust waren wij hier eigenlijk nog niet mee bezig. Op zaterdag 27-10-2018 klaagde ik tegen Ed dat ik alweer zo moe was. Waarschijnlijk had ik iets te hard gewerkt en had ik wat tijd voor mezelf nodig. Die middag ging Ed even de deur uit, deed Ramos zijn middagdutje en besloot ik op de bank een leuk programma terug te kijken. Na 10 minuten kreeg ik ineens zo’n ingeving. Het zal toch niet? Dat zou toch niet zomaar ineens kunnen? Met een rood hoofd en een veel te hoge hartslag stormde ik naar boven want ik had daar nog een test van 2 jaar geleden liggen die ik ineens móést doen. Alsof het een soort van ingeving was wist ik eigenlijk al dat het zo was. Niet omdat ik echt kwaaltjes had maar gewoon omdat het als het ware zo als een ingeving in mijn hoofd binnen kwam. Toch kon alleen de test uitsluitsel geven en besloot ik deze snel te doen.

En toen…na een paar seconden zag ik het al..een roze streep. IK BEN ZWANGER!

Zwangerschapsupdate #1: de test t/m eerste echo

Wauw ik ben zwanger. Die had ik even niet zien aankomen. Een scheut van blijheid en liefde schoot door me heen en meteen stuurde ik Ed een berichtje dat hij direct naar huis moest komen. Eenmaal thuis zag hij me weer staan, net als bij Ramos, met een betraand gezicht en een test in mijn hand. Ik ben zwanger Ed, ik ben gewoon zwanger.

De eerste weken

De test was zoals je ziet meteen duidelijk ondanks dat ik waarschijnlijk pas een paar dagen daarna ongesteld zou moeten worden. Vreemd maar wellicht maak ik gewoon snel het HCG (zwangerschaps) hormoon aan. In een soort van roes kwamen we de eerste dagen na de test door. Aan de ene kant heel veel ongeloof en aan de andere kant voelde het alsof het zo moest zijn. Blij en ook gek tegelijk om weer zwanger te zijn. Toch merkte ik dat het mij niet lekker zat en had ik stiekem een beetje spijt dat ik zo vroeg had getest. Na een aantal google-sessies,  ik weet dat je het beter niet kunt doen maar ik kon het niet laten, las ik dat het ook vaak voorkomt dat je dan toch ineens ongesteld word. Het maakte mij onzeker en eigenlijk bleef ik die onzekerheid ook wel houden tot de eerste echo. En daarna..

Nog geen week later vertrokken we met mijn ouders naar Tenerife. Wat fijn om daar even uit te kunnen rusten en het nieuws te laten bezinken. We bestelden nog snel een ”Ik word grote broer” shirt voor Ramos en besloten het ook maar meteen bij aankomst tegen mijn ouders te vertellen. Enorm leuk om daar je vakantie mee te beginnen.

Zwangerschapsupdate #1: de test + eerste echo

 

De eerste zwangerschapskwaaltjes

Na thuiskomt, inmiddels ongeveer 6 weken zwanger, begonnen de eerste zwangerschapskwaaltjes op te spelen. Op vakantie merkte ik wel dat ik de hele dag door licht misselijk was maar thuis werd dit eigenlijk met de dag erger. Bij Ramos had ik hier niet zo’n last van, alleen in de ochtend. Nu dus wel hoewel ik gelukkig niet hoefde te spugen. Hopelijk zou het zo blijven. De vermoeidheid was daarentegen wél net zo heftig als bij de eerste zwangerschap. Man man, wat was ik moe. Uitgeput is eigenlijk de beste omschrijving. Ik dacht ook dat iedereen het al meteen aan mij zou zien, maar niets was minder waar. Die vermoeidheid hoort erbij en het gaat over,  daar hield ik mij maar aan vast.

Wat ik wel opmerkelijk vond was de heftige bandenpijn. Soms deed het zo’n pijn in mijn buik, liezen en rug dat ik de verloskundige belde omdat ik dit toch wel apart vond. Waarschijnlijk kwam het doordat ik voor de tweede keer zwanger was en het daarom wat sneller oprekte. Ja ja…

De eerste echo

Door de fijne ervaring met de verloskundige praktijk tijdens de vorige zwangerschap besloot ik om mij weer bij dezelfde aan te melden. Bij 7 weken kreeg ik een intake en de eerste echo. Hier was geen medische reden voor, dat doen ze altijd al op dit termijn. Super fijn. Enorm gespannen verschenen Ed en ik samen bij de lieve verloskundige, die ons na een korte intake uitnodigde voor onze eerste echo. Zou er wel echt een baby’tje zijn? Zou het hartje wel kloppen? Is de lengte passend bij het termijn? Gelukkig kwam het verlossende woord snel en zagen we een lief klein baby’tje met een kloppend hartje van ongeveer 7 weken. Wat een wonder. Tranen van geluk, een tweede kindje. Alles zag er goed uit zei de verloskundige. Ik ga alleen nog even de rest van de baarmoeder bekijken en dan gaan we verder met de intake.

En toen…gebeurde er iets waar ik nog geen seconde over na had gedacht. We zagen het meteen. In dat hoekje lag nog een baby’tje. Een heel lief klein baby’tje dat net zo groot was als die eerste en ook een mooi kloppend hartje had. Kimberly, je bent zwanger van een tweeling…

Vanaf dat moment belanden we in een heuse rollercoaster met veel blijdschap en onzekerheid over de positie van de tweeling in de baarmoeder. In de volgende Zwangerschapsupdate neem ik jullie hierin mee.

Zwangerschapsupdate #1: de test + eerste echo

Op Instagram @newborn.fit.mama deel ik dagelijks updates over mijn tweelingzwangerschap en alles dat hierbij komt kijken. Mocht je het leuk vinden kun je ons daar volgen!

Ook geef ik in de aankomende weken nog gratis Masterclasses over mindset en gewicht verliezen voor moeders. Wil jij hierbij zijn? Aanmelden kan hier: Aanmelden Masterclass; in 3 stappen naar een krachtige mindset om af te vallen

Tot de volgende #Zwangerschapsupdate!

Liefs,

handtekening Kimberly