Winkelwagen

Supplementen voor moeders tijdens en na de zwangerschap en borstvoedingsperiode

NBFM Kimberly shake beker supplementen

Belangrijke voedingssupplementen tijdens en na de zwangerschap en borstvoedingsperiode

In dit blog lees je wat je nu het beste kunt nemen op het gebied van voedingssupplementen als je zwanger bent en tijdens de borstvoedingsperiode. Waar moet je rekening mee houden en wat is nu echt belangrijk voor jou en je kindje?

Ook lees je verderop welke supplementen ik als Newborn Fit Mama coach aanraad na een zwangerschap. Als (kersverse)moeder krijg je veel extra taken en verantwoordelijkheden en dat samen met een zwangerschap, kost je lichaam vaak veel energie. Om jezelf toch fit en energiek te voelen, is het belangrijk dat je een fijne balans hebt op eet- sport- beweeg en supplement gebied. En daar ga ik je in dit blog alles over vertellen!

Supplementen: Zwanger + borstvoedingsperiode

Je bent zwanger of bevallen! Gefeliciteerd! Wat is het toch prachtig en bijzonder om een kindje (of meerdere net als ik had bij mijn tweeling;), te dragen of te hebben gekregen.

Als je zwanger bent wil je natuurlijk goed zorgen voor jezelf en de baby. De meeste moeders voelen aan de ene kant een oerkracht om heel gezond te eten, omdat dit het beste is voor beiden. Aan de andere kant is het behouden van een balans in je voedingspatroon vaak ook lastig doordat je  lichaam veranderd door de zwangerschap.

Dus hierbij alvast mijn eerste cadeautje aan jou!
Een receptenboek met gezonde recepten die helemaal NBFM proof zijn. Klik hier voor ons Gratis recepten e-book!

Hoe moeilijk het tijdens een zwangerschap ook kan zijn, het eten van gezonde en voedzame voeding is wel erg belangrijk. Vooral omdat je tijdens je zwangerschap je vitamines en mineralen die je binnenkrijgt, moet delen met het kindje in je buik. Doordat de behoefte hierin dus groter is, heb je ook meer nodig. Mede door dit gegeven komt het regelmatig voor dat je die belangrijke vitamines en mineralen niet altijd enkel uit voeding kan halen. Soms kunnen je reserves aan voedingsstoffen zelfs aangesproken worden bij zwangerschapsbraken.

Om genoeg binnen te krijgen van bepaalde vitamines en mineralen tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode, is het verstandig om aan te vullen met supplementen en zwangerschapsvitamines.

Maar welke heb je dan nodig? Dat lees je hieronder!

 

Multivitamine voor een kinderwens / zwangerschap / borstvoedingsperiode

Om te beginnen raad ik je aan om een Multivitamine voor tijdens een kinderwens / zwangerschap en borstvoedingsperiode te nemen.

Met deze Multivitamine creëer je een mooie basis en zorg je dat je voorraad van essentiële vitamines en mineralen zeker wordt aangevuld en gebalanceerd. Deze multivitamine is speciaal gemaakt voor tijdens een kinderwens, zwangere vrouwen en tijdens de borstvoedingsperiode, omdat er onder andere extra foliumzuur in zit.

Let hierin dus wel op dat je niet een normale variant van een multivitamine neemt, omdat sommige vitaminen in grote hoeveelheden schadelijk kunnen zijn voor je ongeboren baby. Een Multivitamine speciaal voor zwangere vrouwen is dat niet.

Binnen NBFM hebben wij een goed samengestelde Multivitamine Zwanger, waarin de stoffen en manier van verbinden van hoge kwaliteit is. Onze Multivit Zwanger is vrij van de bekende allergenen, kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en suiker. Dit vinden wij erg belangrijk, vooral voor vrouwen die een kindje dragen.

Als je een multivitamine neemt, is het altijd belangrijk om het etiket te lezen. Zo moet er bijvoorbeeld minimaal 400 microgram foliumzuur in zitten.

Wat mij betreft is dit het supplement dat eigenlijk nooit mag ontbreken tijdens een zwangerschap en van essentieel belang is bovenop een gezond voedingspatroon.

 

Vitamine D3

Vitamine D maak je aan wanneer je met je huid in aanraking komt met de zon. Helaas zien wij die zon hier in Nederland niet zo vaak (zeker als het winter is), waardoor we iedereen aanraden om, zeker gedurende de maanden met de ‘R’ erin, een vitamine D3 supplement te slikken. Net zoals we bij kinderen tot minimaal 4 jaar geven.

Genoeg vitamine D in je lijf draagt onder andere bij aan een sterk immuunsysteem en sterke botten en tanden.

De gezondheidsraad adviseert zwangere vrouwen uit voorzorg minimaal 10 microgram extra vitamine D3 te slikken. De D3 is nodig om calcium goed op te nemen uit voeding. Calcium zorgt voor de opbouw en instandhouding van stevige botten en dit is tijdens een zwangerschap extra belangrijk voor jou en je baby. Als je een donkere huid hebt, heb je misschien nog wat meer nodig dan de minimaal 10 mcg die als extra wordt aanbevolen.

 

Magnesium

Een heel fijn supplement (tijdens een zwangerschap) is Magnesium. Dit onder andere door de ontspannende werking die het heeft, waardoor je vaak veel beter en dieper slaapt. Ideaal als je zwanger bent maar ook daarna!

Daarbij helpt het enorm tegen rusteloze benen tijdens je zwangerschap. Heb jij daar ook weleens last van als je in bed ligt? Dit komt namelijk bij veel vrouwen voor in de zwangerschap en dat komt door de ontwikkeling van de botten van je kindje, dit kan flink wat magnesium uit jouw voorraad trekken.

Magnesium is een essentieel mineraal en is van belang voor een goede werking van de spieren en het zenuwstelsel. Het helpt ook bij vermoeidheid en een goede mentale balans. Ook speelt magnesium een rol bij de energiestofwisseling.Ik zou zeker extra magnesium nemen tijdens de zwangerschap! Een echte aanrader, vooral omdat het zo fijn voelt. Neem het supplement dan ook voor het slapengaan.

De 3 meest belangrijke supplementen die wij aanraden tijdens een zwangerschap en borstvoedingsperiode heb je nu gelezen!

Omdat dit hetgeen is dat de beste basis legt en het meest van belang is, hebben wij binnen NBFM een Zwanger en Borstvoeding pakket samengesteld. Hierdoor weet je zeker dat je het juiste neemt en daarbij krijg je ook nog eens direct 15% korting!

Naast deze supplementen kunnen ook Vitamine B12 nemen tijdens je zwangerschap. Onderaan dit artikel leg ik uit waarom.

 

Supplementen voor de (kersverse) moeder

Of je nu net moeder bent of al een aantal jaren meedraait, het is en blijft altijd een drukke bedoeling!  Zowel lichamelijk als mentaal kosten kinderen vaak veel energie. En dan hebben we het nog niet eens over de zwangerschap(pen) die eraan vooraf gingen om deze prachtige kleintjes te krijgen.

Als Newborn Fit Mama coach spreek ik natuurlijk heel veel moeders. Heel regelmatig vertellen ze mij dat het hun ontbreekt aan energie en weerstand in de drukke jaren met kleine kinderen en dat ze dat toch zo graag anders willen zien.

En dat snap ik!

Zelf heb ik, zoals je wellicht wel weet, 3 kinderen. Mijn oudste zoon Ramos en een tweeling Bobby en Charly. In mijn drukke leven als moeder én ondernemer heb ik zowel mentaal als lichamelijk ontzettend veel baat bij deze 3 dingen:

  • Een gebalanceerd en voedzaam voedingspatroon
  • Voldoende beweging en sport
  • Mijn NBFM supplementen

Alles over de thuis-workouts die ik doe lees je hier: https://www.newbornfitmama.nl/programmas/nbfm-fitplan

De supplementen die ik zelf gebruik en ook aan jou als moeder wil aanraden, zal ik hieronder uitgebreid beschrijven!

 

De NBFM Mega Multivitamine

Deze Multivitamine geeft mij een goede basis en zorgt ervoor dat mijn voorraad van essentiële vitamines en mineralen wordt aangevuld en gebalanceerd. Dit door de 23 verschillende vitaminen en mineralen die er in zitten.

Onze Multivitamine is hooggedoseerd en bevat goed opneembare mineralen. Elke dag neem ik er 1, mits ik voel dat ik wat minder hoog in weerstand zit, dan neem ik er 2.

 

Krill Omega 3 

Ook neem ik dagelijks een Krill Omega 3. Deze neem ik vooral om mijn menstruatiecyclus fijner te laten verlopen en pijntjes te verminderen.

Krill olie is een heel zuivere vorm van omega 3 vetzuren, in een mooie verhouding van EPA en DHA. Je kunt natuurlijk ook omega-3 vetzuren uit vis nemen, maar daarbij is het niet altijd even makkelijk om een goede variant te vinden zonder verontreiniging. Door het slikken van onze Krill omega (https://www.newbornfitmama.nl/shop/krill-omega-3/) kan je jouw inname van omega-3 vetzuren verhogen. In de praktijk blijkt dat de meeste mensen voldoende omega-6 binnen krijgen, maar onvoldoende omega 3. Een mooie toevoeging aan je basis dus!

Verder neem ik dagelijks D3 en Magnesium, reden hiervan lees je in het eerste stuk van dit blog!

 

NBFM Whey Eiwit Proteïne

Een heel populair product om lekker eiwitrijk mee te snacken binnen NBFM is onze Whey Proteïne.

Je gebruikt deze eiwitpoeder in de smaken vanille, chocolade, aardbei en banaan, als shake of verwerkt in een lekkere snack.

Maar waarom neem je nu een eiwitshake?

Eiwitten zijn de bouwstenen van je lichaam en daardoor dus een belangrijke stof om binnen te krijgen. Ze zorgen onder andere voor spierherstel en opbouw na een training. Ook zorgen ze voor sterkere botten. Het advies is om zo’n 1,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag binnen te krijgen.

Stel dat je 70 kilo weegt, zou je dus zo’n 126 gram aan eiwit op een dag binnen moeten krijgen. Dat kun je halen uit bijvoorbeeld vis, kip, vlees, zuivel, peulvruchten enzovoorts. 100 gram kip of vlees bevat al zo’n 20 gram eiwit, en 100 ml zuivel gemiddeld 5 gram. Dus dat zijn je eerste bronnen! Eet dan vooral veel van pure bronnen die zo min mogelijk bewerkt zijn.

Om extra makkelijk en snel, voldoende eiwitten binnen te krijgen, kun je dus een eiwitshake nemen. Een groot voordeel van zo’n shake is dat je kilocalorieën, vetten en koolhydraten laag blijven, terwijl het eiwitgehalte hoog is.

Wanneer neem ik een eiwitshake?

Je kunt een shake op elk moment van de dag nemen. Zo kun je er een ontbijt van maken als je wat fruit toevoegt aan je shake, of deze simpelweg shaken met 200 ml water of melk en het als tussendoortje drinken. Daarbij raden we aan om de eiwitshake na een training te nemen, omdat deze bevorderlijk is voor je spieropbouw en herstel. En dus ook je shape!

Onze Whey Eiwit proteïne mag ook gebruikt worden tijdens een zwangerschap en borstvoedingsperiode.

Zie hier ons Afslank & Shape pakket voor moeders: https://www.newbornfitmama.nl/shop/nbfm-afslank-en-shape-pakket/

OF

NBFM Energie Boost pakket: https://www.newbornfitmama.nl/shop/nbfm-energie-boost/

NBFM Weerstand pakket: https://www.newbornfitmama.nl/shop/nbfm-weerstand-pakket/

NBFM All-in mama pakket: https://www.newbornfitmama.nl/shop/nbfm-all-in-mama-pakket/

Deze pakketten zijn speciaal samengesteld zodat jij als zwangere vrouw / moeder precies weet wat passend is voor je.

Daarbij gebruik ik regelmatig Vitamine B12. Hieronder leg ik je uit waarom:

 

Vitamine B12

Deze vitamine helpt bij het aanmaken van weefsels en cellen, zoals rode bloedcellen. Ook helpt vitamine B12 bij vermoeidheid en is het goed voor het geheugen, concentratievermogen en de gemoedstoestand. Deze vitamine is populair onder vegetariërs en veganisten, omdat je deze stof enkel uit dierlijke producten kunt halen. Eet je dus (gedeeltelijk) vega(n), zorg er dan altijd voor dat je een B12 supplement slikt. Maar als je niet vega(n) eet kun je dit supplement natuurlijk ook nemen tegen vermoeidheidsklachten.

Ook zwangere vrouwen wordt vaak geadviseerd om een (https://www.newbornfitmama.nl/shop/vitamine-b12/) supplement te slikken omdat bij een eventueel tekort aan B12, het foliumzuur niet goed kan worden omgezet. Terwijl dit natuurlijk juist wel erg van belang is. Daarbij is vitamine B12 belangrijk voor de vorming van het zenuwstelsel, de vorming van DNA en de groei van de baby in je buik.

Dat was hem dan!

Een heel uitgebreid artikel over onze NBFM Supplementen en voor wie en waarvoor ze aan te raden zijn. Mocht je twijfelen of een supplement bij je past, kun je altijd advies vragen aan je huisarts/ verloskundige of gynaecoloog.

Hopelijk zijn door dit artikel al veel van je vragen beantwoordt. Maar mocht je nog aanvullende informatie willen ontvangen, laat dan hieronder een reactie achter. Of stuur een mail naar [email protected]

Liefs,
Kimberly

Kimberly en Eddy met gezin

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *