• ★★★★★ 4.7/5 gemiddelde beoordelingen
  • 👍100% tevredenheidsgarantie
  • ❤️️15.000+ blije leden
  • 🚚 Altijd gratis verzendkosten
  • 👍100% tevredenheidsgarantie
  • ❤️️15.000+ blije leden

Bakerpraatjes: krijg je een jongen of een meisje?

Kun je het geslacht van je baby voorspellen omdat je bepaalde kwaaltjes hebt die bij een jongen of een meisje horen? Is het echt zo dat je bij jongens meer naar voren groeit en bij meisjes meer rond? Of dat je bij meisjes misselijker bent dan bij jongens? Laten we een test doen om te kijken of de bakerpraatjes kloppen! Omdat ik zelf zwanger ben geweest van een jongen en nu zwanger ben van 2 meisjes, ga ik met jullie de verschillen tussen de 2 zwangerschappen en 2 geslachten delen. Ik deel mijn ervaring op de bekende bakerpraatjes en de Chinese conceptiekalender, daar gaan we!

Geslachtsecho:

Tijdens de 15 weken echo kon de echoscopiste duidelijk 3 streepjes zien en bevestigen dat wij 2 meisjes krijgen. Voor mij voelde het als een soort bevestiging. Waar ik bij Ramos zeker wist dat het een jongen was, had ik dit keer heel sterk het gevoel dat het meisjes zijn. Zou dat komen omdat de bakerpraatjes kloppen? We gaan het zien!

De bakerpraatjes test:

Als de aanstaande moeder veel last heeft van pukkeltjes (gezicht, decolleté en schouders) dan wordt het een meisje!

Klopt in mijn geval! Bij Ramos was mijn huid mooi en glazend zonder pukkeltjes. Tijdens deze meisjeszwangerschap heb ik best veel bultjes rondom mijn mond en is mijn huid heel gevoelig. Na het haren wassen, gezicht reinigen en aanbrengen van mijn dagcreme voelt het ruw, droog en wordt de huid vlekkerig en rood. Het trekt daarna wel weg maar toch merk ik wel degelijk verschil ten opzichte van de eerste zwangerschap.

Eet je veel augurken, haring en zure matjes? Dan krijg je een jongen.

Augurken at/ eet ik tijdens beide zwangerschappen. Heerlijk! Vooral in combinatie met kaas. Zure matjes en haring zijn niet mijn ding, ook niet tijdens de zwangerschap.

Vaak misselijk en veel overgeven? Dan wordt het zeker een meisje!

Klopt gedeeltelijk. In deze zwangerschap ben ik veel misselijker dan bij Ramos maar dat zou ook kunnen komen doordat het een tweeling is. Je maakt dan dubbel zwangerschapshormoon aan en dat voel je wel. Bij Ramos at ik een beschuitje op bed tijdens het eerste trimester en ging het daarna wel weer. Bij deze zwangerschap was ik tot 15 weken misselijk en hielp dat beschuitje echt niet. Ook was het dit keer de hele dag en bij Ramos alleen in het vroeg van de ochtend. Conclusie: nu wel misselijker dan bij de jongen.

Wordt je haar steeds dikker en mooier tijdens de zwangerschap? Dan krijg je een jongen.

Ik had bij Ramos inderdaad op het laatst echt een hele volle bos met haar. Nu heb ik dat altijd wel maar toen werd het helemaal veel en vol. Ook had ik tijdens zijn zwangerschap veel last van vet haar, ik kon het elke dag wel wassen (deed ik niet). Nu bij deze meisjes heb ik niet zo’n last van vet haar, gelukkig. Wel is het inderdaad al wat dikker maar het valt nog mee. Wellicht is dat aan het einde van de zwangerschap anders?

Zijn je handen lekker zacht? Dan krijg je een meisje!

Nee deze klopt niet. Mijn handen zijn nu juist ruwer en droger. Maar ach, komt dat niet gewoon door het koude weer;)?

Veel trek in zout en hartig? Dan draag je een jongen. Juist veel zin in zoet en suiker? Dan is het een meisje.

Zowel bij Ramos als bij deze zwangerschap heb ik meer behoefte aan zout en vet. Denk aan kaas, kroketten, pasta, friet en pizza, hmmm! Zoet lust ik zeker ook maar niet echt veel meer dan normaal. Wat ik wel merk is dat ik bij de eerste zwangerschap veel meer trek had dan nu. Zo eet ik nu in de avond nog steeds dezelfde hoeveelheid als normaal terwijl ik toen zeker grotere hoeveelheden at.

Een jongen draag je naar voren, een meisje draag je meer rond.

zanger van een tweeling (meisjes)35 weken zwanger van Ramos

Klopt voor nu wel. Bij Ramos droeg ik meer in een punt en nu merk ik dat ik breder aan het worden ben. Ik vind de buik qua vorm dus zeker anders! Het gaat nu trouwens niet perse harder voor min gevoel. Hoewel dat ook lastig te vergelijken is want je vergeet het ook gewoon hoe het precies was. Ik heb bij Ramos zijn zwangerschap wel foto’s gemaakt maar het is daarmee ook maar net vanuit welke hoek je fotografeert, of je darmen opgezet zijn en welke kleren je aan hebt.

Groeien je nagels sterker en sneller, dan is het een jongen. Geen verschil? Dan krijg je een meisje.

Haha! Ik knip mijn nagels altijd heel kort zodat ik er niks mee hoef te doen en er geen vuil onder kan komen. Vind ik handig en verzorgd staan. Maar misschien klopt het wel want ik kan mij herinneren dat ik bij Ramos nog een aantal pogingen heb gedaan om ze lang te laten groeien. Is trouwens altijd te vergeefs. En nu doe ik het niet omdat ze gewoon niet zo mooi zijn. Oké deal, deze klopt.

Meisjes maken je slaperig en bij jongens heb je minder behoefte aan slaap.

Nee hoor, zowel bij de eerste als bij deze zwangerschap heb ik veel behoefte aan slaap. Regelmatig een middagdutje, elke avond rond 22.00 naar bed en pas tussen 06.30 en 07.15 uur wakker. Zwanger zijn vind ik best een vermoeiende bezigheid en dus is alle slaap welkom. Vooral als ik denk aan het eerste jaar met een baby, ik neem het er nu nog even van dus.

Heb je trek in verse sinaasappelsap, dan krijg je een meisje.

Jaaa! Dat klopt! Ik drink echt nooit sinaasappelsap maar vind het nu dus sinds een paar weken enorm lekker. Toevallig heb ik de perser van mijn ouders geleend omdat we er zelf geen hebben. Elke ochtend pers ik sinaasappelsap of eet ik er een.

De Chinese conceptiekalender:

Bron: Ouders van nu

Eigenlijk werkt de kalender vrij simpel. Bepaal eerst in welke maand de bevruchting plaats heeft gevonden. Vervolgens match je deze maand met je leeftijd van dat moment en zo zie je of je een jongen of een meisje krijgt.

En? Klopt het?

Bij mij in beide gevallen niet! Bij Ramos had het volgens deze Chinese conceptiekalender een meisje moeten zijn, en bij deze zwangerschap zou het een jongen moeten zijn. Voor mij niet betrouwbaar dus, voor jou wel?

Conclusie:

Er zijn zeker bakerpraatjes die voor mij kloppen maar er zijn er ook best een aantal die juist andersom zijn. Wat mij betreft zou ik voor een volgende keer, die er niet komt denk ik;), beter naar mijn gevoel kunnen luisteren dan naar de bakerpraatjes. Maar ik ben wel heel erg benieuwd hoe dit voor jou was? Op de NBFM Instagram heb ik een foto geplaatst met deze vraag. Klets je daar gezellig mee?

Volgende week een update over de 20 weken echo. Lees je dan weer mee?

Liefs,

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *