• ★★★★★ 4.7/5 gemiddelde beoordelingen
  • 👍 100% tevredenheidsgarantie
  • ❤️️ 15.000+ blije leden
  • 🚚 Altijd gratis verzendkosten
  • 👍 100% tevredenheidsgarantie

39 weken zwanger: Ik wil alleen maar eten en bevallen

En daar ben ik weer, met een nieuwe zwangerschapsupdate! De voorweeën van vorige week hebben nog niet doorgezet in het echte werk en dus zit onze kleine man nog lekker warm en veilig in mijn buik. Vandaag blik ik weer terug op afgelopen week. Wat heb ik nog ondernomen en wat is er veranderd. Uiteraard gaan we ook weer even naar de buik kijken;). Lees je gezellig mee?

Net zoals vorige week wil ik de update zo recent mogelijk houden en daarom typ ik dit artikel weer een dag van te voren. Mocht er iets veranderen aan de situatie zal dit blog alsnog online komen. 

Net zoals op de foto hierboven zit ik ook tijdens het typen van dit artikel lekker op mijn bed met een kop thee. Vandaag ben ik 39.4 dagen zwanger en is de uitgerekende datum deze week al! En dat is maar goed ook want ik kijk er erg naar uit. Dat komt wederom door de voorweeën die nog steeds volop aanwezig zijn en eigenlijk alleen maar erger lijken te worden. Afgelopen nacht was het zelfs zo pijnlijk dat ik zeker wist dat de bevalling was begonnen. Helaas gingen ze na een aantal uren en een warme douche uiteindelijk toch weer weg en bleek het wederom vals alarm. Maar we houden goede moed, eens zal het overgaan in echte weeën! Dit is trouwens makkelijk gezegd maar toch voelt het als een teleurstelling wanneer het uiteindelijk niet doorzet.

In de afgelopen week ben ik 2 keer bij de verloskundige geweest. Niks geks hoor, de afspraken stonden dicht op elkaar gepland in verband met de agenda van de verloskundige. Alles controles waren wederom goed, gelukkig! De buik schijnt goed gevuld te zijn en hij wordt nu op een goede 7 pond geschat, een mooi normaal gewicht voor een Hollandse jongen. Daar is mama blij mee!

Over gewicht gesproken, de zwangerschapskilo’s die ik zelf ben aangekomen vallen ook onder normaal en in de lijn der verwachting, als je dat zo kan zeggen. Al moet ik toegeven dat ik erg benieuwd ben hoeveel er nog bij zal komen als hij nog een goede 2 weken zou blijven zitten..Ik denk namelijk de hele dag aan eten..vooral aan chocolade..

En dat moet je niet onderschatten! Het is een drang die ik niet ken, behalve uit de tijd van het eerste trimester van de zwangerschap maar toen ging het om friet en cola. Gelukkig kan ik mijzelf op goede momenten in bedwang houden maar oeh er zijn ook een hoop momenten waarop het niet lukt. Voor nu ben ik hier tevreden mee en bekijk ik het van de zonnige kant, zo krijg ik nog meer zin om straks met het NBFM programma van start te gaan. Best bijzonder dat ik mijn eigen programma ga volgen samen met het groepje mama’s die mee gaan doen aan het Online Special Edition programma. (nog 4 plekken beschikbaar ?).

Wat me deze week wel is gelukt is het minder werken voor NBFM. Ik heb meer gerelaxt en tijdens rustmomenten gewoon tv gekeken, nu het nog kan laten we maar zeggen!

Ondanks dat ik het schrijven van de zwangerschapsupdates erg leuk vind (had ik eerder moeten doen), hoop ik toch dat dit de laatste is. Zo niet, dan komt het ook goed en schrijven we volgende week gewoon weer verder! Zijn er meer mama’s die heel binnenkort zijn uitgerekend? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen! Laat je een berichtje achter bij de comments?

Liefs,

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *