Zwangerschapsupdate week 36: Groei-echo en mommy to be-gedachten

unnamed

Inmiddels zijn de laatste zwangerschapsweken echt aangebroken. Het is daarom tijd voor een update, nu het nog kan! In dit artikel vertel ik over de laatste groei-echo die wij vorige week hadden, hoe ik mij voel en de mommy to be + werkgedachten die mij op dit moment bezig houden. Lees je mee?

 unnamed (1)

As we speak lig ik nu niet al te fit op de bank. Helaas heeft de buikgriep ook mij bereikt en voel ik mij sinds een aantal dagen niet echt lekker. Zoals je op de foto hierboven kunt zien doe ik het dus lekker rustig aan en probeer ik toch te genieten van het getrappel in mijn buik en mijn lieve hondje die het heerlijk vindt als ik met dekentjes op de bank lig. Ze komt dan tegen ons aan liggen en voor mij lijkt het alsof ze toch wel een beetje snapt wat er gaat komen. Ik ben zo benieuwd hoe ze straks zal reageren op de baby?

Groei-echo 34 weken

Omdat de benen, buik en het hoofd van de baby bij de 20-weken echo wat groot leken kregen wij bij 30 en 34 weken extra echo’s. Iets waar wij blij mee waren want vanaf het begin werd eigenlijk al verteld dat het bijna nooit voor problemen zorgt wanneer de baby wat boven gemiddeld groeit. Mits je bijvoorbeeld zwangerschapsdiabetes hebt maar dat werd gelukkig bij mij snel uitgesloten.

Afgelopen week hadden wij de 2e groei-echo en gelukkig ziet alles er goed uit! De kleine druktemaker heeft benen en een buikje die mooi binnen zijn curve groeien. Zijn hoofdje was niet meer te meten omdat hij compleet ingedaald ligt. Hoe ze het nu kunnen inschatten zal hij iets groter dan gemiddeld zijn als hij bij 40 weken geboren wordt, prima dus. Best gek dat dit alweer de laatste echo was, ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat we de eerste bij 8 weken hadden. Jeetje wat was dat spannend en bijzonder!

Ook de standaard controles bij mij zoals urine, gewicht, grootte van de buik en bloeddruk waren goed. Dat is eigenlijk de hele zwangerschap al zo geweest en daar ben ik natuurlijk blij mee. Ik hoop dat het zo blijft.

De buik groeit goed en dat betekend dat ik vrijwel uit al mijn (zwangerschaps)kleding ben gegroeid. Ik pas om precies te zijn nog 1 zwangerschapsbroek.. Tijd om te winkelen. Lang hield ik het niet vol omdat die buikgriep in de weg zat maar ik heb in ieder geval 1 item gekocht, op de gewone afdeling van de H&M. De foto is niet heel duidelijk, ik zal binnenkort op mijn instagram een duidelijkere posten.

unnamed (2)

Uiteraard ben ik ook al een tijdje volop aan het brainstormen over hoe de NBFM programma’s precies van start zullen gaan na mijn verlof, april 2017. In principe blijven de programma’s an sich hetzelfde maar omdat het natuurlijk bijzonder én super leuk is om dan weer van start te gaan met de sessies wil ik er wel een speciale draai aan geven.

Het idee is daarom om een NBFM Online Special edition te starten. De precieze inhoud kom ik nog op terug, maar wat ik al wel kan delen is dat er eenmalig een soort van mama-groepje zal zijn die hun resultaten, recepten, ervaringen etc. met elkaar online zullen gaan delen. Uiteraard ga ik zelf ook deelnemen en actief zijn in dit online groepje. De sessies an sich blijven hetzelfde, gewoon 1 op 1 coaching-sessies met mij. Dat is ook wat het programma sterk maakt. Alles is op afgestemd op de persoon die het programma doet.

En wat ik ook alvast kan vertellen, alle mama’s (maximaal 10) die mee gaan doen aan de NBFM Online Special edition krijgen een super gaaf cadeau-pakket thuis gestuurd!

Om zeker te zijn van een plekje kun je jezelf alvast inschrijven via info@newbornfitmama.nl

10325729_521501958052840_8042036757016618602_n

Mocht het lukken zal ik binnenkort nog een laatste update schrijven. Spannend, keep you posted! Je kunt mij en NBFM ook volgen op instagram: newborn.fit.mama en facebook: newborn fit mama

Heb jij ook extra groei-echo’s gehad tijdens de zwangerschap? En was jouw kindje uiteindelijk wat groter of kleiner? En ik ben ook heel erg benieuwd of jullie nog tips hebben hoe je de hond het beste aan de baby kunt laten wennen! Laat je een berichtje achter bij de comments? 

Liefs,

Kimberly