Zwangerschapsupdate week 36: Groei-echo en mommy to be-gedachten

Zwangerschap | 6 reacties | 10 december 2016

unnamed

Inmiddels zijn de laatste zwangerschapsweken echt aangebroken. Het is daarom tijd voor een update, nu het nog kan! In dit artikel vertel ik over de laatste groei-echo die wij vorige week hadden, hoe ik mij voel en de mommy to be + werkgedachten die mij op dit moment bezig houden. Lees je mee?

 unnamed (1)

As we speak lig ik nu niet al te fit op de bank. Helaas heeft de buikgriep ook mij bereikt en voel ik mij sinds een aantal dagen niet echt lekker. Zoals je op de foto hierboven kunt zien doe ik het dus lekker rustig aan en probeer ik toch te genieten van het getrappel in mijn buik en mijn lieve hondje die het heerlijk vindt als ik met dekentjes op de bank lig. Ze komt dan tegen ons aan liggen en voor mij lijkt het alsof ze toch wel een beetje snapt wat er gaat komen. Ik ben zo benieuwd hoe ze straks zal reageren op de baby?

Groei-echo 34 weken

Omdat de benen, buik en het hoofd van de baby bij de 20-weken echo wat groot leken kregen wij bij 30 en 34 weken extra echo’s. Iets waar wij blij mee waren want vanaf het begin werd eigenlijk al verteld dat het bijna nooit voor problemen zorgt wanneer de baby wat boven gemiddeld groeit. Mits je bijvoorbeeld zwangerschapsdiabetes hebt maar dat werd gelukkig bij mij snel uitgesloten.

Afgelopen week hadden wij de 2e groei-echo en gelukkig ziet alles er goed uit! De kleine druktemaker heeft benen en een buikje die mooi binnen zijn curve groeien. Zijn hoofdje was niet meer te meten omdat hij compleet ingedaald ligt. Hoe ze het nu kunnen inschatten zal hij iets groter dan gemiddeld zijn als hij bij 40 weken geboren wordt, prima dus. Best gek dat dit alweer de laatste echo was, ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat we de eerste bij 8 weken hadden. Jeetje wat was dat spannend en bijzonder!

Ook de standaard controles bij mij zoals urine, gewicht, grootte van de buik en bloeddruk waren goed. Dat is eigenlijk de hele zwangerschap al zo geweest en daar ben ik natuurlijk blij mee. Ik hoop dat het zo blijft.

De buik groeit goed en dat betekend dat ik vrijwel uit al mijn (zwangerschaps)kleding ben gegroeid. Ik pas om precies te zijn nog 1 zwangerschapsbroek.. Tijd om te winkelen. Lang hield ik het niet vol omdat die buikgriep in de weg zat maar ik heb in ieder geval 1 item gekocht, op de gewone afdeling van de H&M. De foto is niet heel duidelijk, ik zal binnenkort op mijn instagram een duidelijkere posten.

unnamed (2)

Uiteraard ben ik ook al een tijdje volop aan het brainstormen over hoe de NBFM programma’s precies van start zullen gaan na mijn verlof, april 2017. In principe blijven de programma’s an sich hetzelfde maar omdat het natuurlijk bijzonder én super leuk is om dan weer van start te gaan met de sessies wil ik er wel een speciale draai aan geven.

Het idee is daarom om een NBFM Online Special edition te starten. De precieze inhoud kom ik nog op terug, maar wat ik al wel kan delen is dat er eenmalig een soort van mama-groepje zal zijn die hun resultaten, recepten, ervaringen etc. met elkaar online zullen gaan delen. Uiteraard ga ik zelf ook deelnemen en actief zijn in dit online groepje. De sessies an sich blijven hetzelfde, gewoon 1 op 1 coaching-sessies met mij. Dat is ook wat het programma sterk maakt. Alles is op afgestemd op de persoon die het programma doet.

En wat ik ook alvast kan vertellen, alle mama’s (maximaal 10) die mee gaan doen aan de NBFM Online Special edition krijgen een super gaaf cadeau-pakket thuis gestuurd!

Om zeker te zijn van een plekje kun je jezelf alvast inschrijven via info@newbornfitmama.nl

10325729_521501958052840_8042036757016618602_n

Mocht het lukken zal ik binnenkort nog een laatste update schrijven. Spannend, keep you posted! Je kunt mij en NBFM ook volgen op instagram: newborn.fit.mama en facebook: newborn fit mama

Heb jij ook extra groei-echo’s gehad tijdens de zwangerschap? En was jouw kindje uiteindelijk wat groter of kleiner? En ik ben ook heel erg benieuwd of jullie nog tips hebben hoe je de hond het beste aan de baby kunt laten wennen! Laat je een berichtje achter bij de comments? 

Liefs,

Kimberly 

Reacties

 • Nog ff genieten Kimberly!
  Ik heb met regelmaat groeiechos gehad.
  Ze vonden mijn meisje te groot. Zwangerschapsdiabetes had ik (net) niet maar ik zat op het randje.
  Uiteindelijk is mijn meisje met 37 weken geboren en woog ze 3960 gram en was ze 52cm. Redelijk groot dus…
  Maakt je als moeder heel onzeker.. daarbij kwam nog eens dat zij het gewoon heel erg goed had in mijn buik (ik had een placenta van 7cm dik) en die lag ook nog eens aan de voorkant. Ik kon haar dus niet voelen. Dat is echt een onzekere periode geweest.
  Gelukkig kwam ze heel gezond ter wereld, ‘aar moest ze wel even in het ziekenhuis blijven omdat haar glucose spiegel te laag was..
  Qua hond … geef het tijd! Betrek hem overal bij. Onze hond lieten we overal aan ruiken, 90 de kamer komen als we aan het verschonen waRen en lekker bij ons liggen als we lekker op bed lagen.
  De kinderen zijn super gek met de hond en hij met de kinderen ?
  Zo een heel verhaal… ?
  Geniet nog van de laatste loodjes!

 • He Christa,
  Bedankt voor je reactie!
  Met 37 weken, dat klinkt ineens dichtbij;) Uiteindelijk is ze bij jou dus eerder gekomen. Ik ben heel benieuwd hoe het hier zal zijn.
  De hond is inmiddels al een aantal keren op de slaapkamer van de baby geweest en vind dat heel interessant.
  Liefs,
  Kimberly

 • Met de groei echo kwamen ze er bij mij juist achter dat onze dochter 4 weken voor liep qua groei dus er werd meteen getest of ik suiker had etc maar dat was dus niet. Fay is met 37+3 met spoed uit m’n buik gehaald omdat ik pre eclampsie had en bleek 3895 te wegen. Viel mee dus maar als ze tot 40 weken erin had gezeten was het wel meer geweest haha.

  Wij hebben trouwens mijn ouders het mutsje meegegeven die Fay meteen na de geboorte op kreeg.. Ik moest langer in het zkh blijven en zo kon hij al snuffelen eraan. Ook bij thuiskomst meteen de maxicosi op de grond en hem laten kijken etc. Ging heel goed en nu hebben we zelfs twee honden en ze zijn beide weg van onze dochter en andersom ook.

  Super jammer trouwens dat ik in april nog niet bevallen ben haha anders had ik aan dat programma wel mee willen doen hihi..

  • He Nicole,
   Bedankt voor je reactie. 4 weken zelfs. Bij ons lijkt hij gewoon wat groot maar hebben ze niet echt een weken aantal erbij gezegd. Waarschijnlijk is 4 weken best erg veel? Uiteindelijk dus toch die verdomde pre eclampsie. Bah wat eng he. Ik hou het goed in de gaten, voor zover dat kan.
   Ja dat is inderdaad jammer, zou leuk zijn geweest als je mee had kunnen doen met de special edition!

 • Wat leuk dat we zo kort achter elkaar zijn uitgerekend! Ik ben vandaag precies 36 wkn en wij moeten morgen weer voor een extra echo, omdat het buikje van de baby aan de grote kant was. Bij mij is niet alleen m’n buik flink gegroeid, maar ook de rest 🙁 Ik zou graag mee willen doen aan je special edition programma!

 • JA leuk Anna, zag het al op Instagram. Spannend vandaag, veel succes. Ik ben benieuwd wat ze gaan meten. Leuk dat je mee wilt doen aan het NBFM online special edition programma. Stuur me anders even een mail!
  Liefs,
  Kimberly