Zwangerschapsupdate #4: Het geslacht van de tweeling + week 16 en 17

Eindelijk! Het is zover! In deze blog ga ik jullie het geslacht van onze tweeling vertellen. Ook hadden we een gesprek bij de klinisch verloskundige over de bevalling en was ik ziek. Welkom bij weer een nieuwe zwangerschapsupdate #4: Het geslacht van de tweeling + week 16 en 17.

17 weken zwanger

16 weken zwanger:

In deze week hadden we een gesprek bij de klinisch verloskundige in het ziekenhuis. Omdat ik onder behandeling ben bij een gynaecoloog, krijg ik ongeveer 3 keer gedurende de zwangerschap een gesprek bij een verloskundige, die net even wat meer tijd heeft om op zaken als de bevalling etc te praten. En nou nou, dat we me een gesprekje…ha! We kregen inderdaad over de bevalling en welke scenario’s er mogelijk zijn bij een tweeling.

In principe gaat de voorkeur uit naar een natuurlijke bevalling. Bij Ramos ben ik ook via die weg bevallen en dat schijnt nu mooi meegenomen te zijn omdat ze dan weten dat het daar beneden in ieder geval werkt;). Als ze goed liggen is het dan ook wenselijk om via die manier te bevallen. Eens, daar gaat uiteindelijk ook mijn voorkeur naar uit. Of ja, voorkeur, als ik er aan denk hoe ik 2 baby’s er uit ga krijgen dan val ik spontaan flauw. 2 baby’s! En nee, die tweede floept er echt niet zonder centje pijn uit hoor, daar moet ik gewoon nog even mijn best voor doen. Kwestie van extra persen, nog even doorzetten en die tweede ook ter wereld brengen. Dáárna kan de nageboorte pas geboren worden. Hoe dan!? Bij Ramos voelde ik mij na die hele gebeurtenis een soort van gewond dier tijdens het hechten. Moet je na gaan als dit hele tafereel heeft plaatsgevonden. Nee het is in de eerste instantie nou niet echt iets waar ik naar uitkijk.

 

Aan de andere kant was zijn geboorte het mooiste moment uit mijn leven en kijk ik juist heel liefdevol terug op de bevalling. Als ik het op deze manier nog eens zou mogen doen dan zou ik daar direct voor tekenen. Het meest gunstige scenario als je het mij vraagt. Daar ga ik mij dan ook de komende maanden aan vast houden. Alle andere scenario’s, zoals dat nr 2 draait tijdens de bevalling en die dan nog met een keizersnede moet komen, die negeer ik voor nu even. Focussen op het positieve werkt het beste voor mij.

Meer over week 16:

  • De lieve schopjes ga ik steeds beter voelen
  • Mijn buik groeit ineens heel erg hard. Zouden die 2 dan ook zo hard groeien?
  • Hi harde buiken
  • Deze week heb ik weer wat vaker een middagdutje gedaan, was nodig

Zwangerschapsupdate #4: Het geslacht van de tweeling + week 16 en 17

 

Week 17:

Omdat de 2 kleintjes in de lente geboren worden gaan wij dit jaar niet op zomervakantie. Om toch fijne relaxt momenten en quality-time met ons gezin te beleven hadden we voor deze week een midweek Centerparcs geboekt. Even lekker weg met zijn 3’en. Helaas liep het niet helemaal zoals gepland, 1 dag van te voren werd ik ineens snotverkouden en grieperig. Balen, net nu! Tijdens een zwangerschap valt het altijd net even wat zwaarder en dus moesten we ons bezoekje een dag uitstellen en de activiteiten wat aanpassen. Man, wat voelde ik mij uitgeput zeg.

Uiteindelijk hebben we gelukkig een fijne 3 dagen gehad en hebben we genoten van het samen zijn. Best gek om te beseffen dat we straks een gezin van 5 zijn. Dat Ramos niet meer alleen is maar er nog 2 kinderen bij zijn. Soms vind ik dat best heftig en spannend. Hoe zal hij reageren? Is het niet zielig voor hem en zal hij dan wel gelukkig zijn? Allemaal vragen die af en toe door mijn hoofd spoken. Hoort er vast ook wel bij. De tijd zal het leren. In de aankomende maanden zullen wij ons wat meer gaan verdiepen in de dingen die belangrijk en leuk zijn, om te vertellen of rekening mee te houden, als er gezinsuitbreiding komt. Het zal in ieder geval belangrijk zijn om hem erbij te betrekken en voldoende aandacht te geven, logisch ook.

Al met al was dit lichamelijk gezien een mindere week. Door de verkoudheid was ik erg vermoeid, kreeg ik rugpijn en moest ik rustig aan doen. Niks voor mij eigenlijk. De week daarna ging het weer een stuk beter gelukkig.

 

 

Het geslacht van de tweeling:

Jaaaaa!! Afgelopen dinsdag was het eindelijk zover, de Gender Reveal met een mooi taart. Zelf wisten we het al een paar weken en konden niet wachten om te delen op welke manier ons gezin uitbreiding zal krijgen.

Zwangerschapsupdate #4: Het geslacht van de tweeling + week 16 en 17

 

Roze confetti! Het zijn 2 meisjes! Hoe leuk is dit! Na een jongen vind ik het onwijs leuk om straks ook moeder te zijn van 2 meisjes. Op naar de rokjes, jurkjes, staartjes en poppen:).

Zwangerschapsupdate #4: Het geslacht van de tweeling + week 16 en 17

 

Tot volgende week!

Heb je de vorige update gemist? Kijk hem dan hier terug: Zwangerschapsupdate #3: week 12 t/m 15

Wil je alle zwangerschapsupdates terugkijken? Klik dan: hier

handtekening Kimberly