Zwangerschapsupdate #3: week 12 t/m 15

Welkom bij weer een nieuwe Zwangerschapsupdate #3 week 12 t/m 15. De vorige 2 zwangerschapsupdates zijn heel erg goed ontvangen en dat is zo leuk! Voor mij is het een mooie manier om herinneringen per week vast te leggen, en jullie zijn enthousiast. Tijd voor de derde dus. Vandaag vertel ik over week 12 t/m 15, de weken waarin we het familie, vrienden en social media vertelden. Dit zorgde natuurlijk voor de meest hilarische reacties. En de week waarin we het geslacht van de baby’s hoorden. Wat zouden het zijn? Jongens of meisjes? Lees je weer gezellig mee?

Week 12:

Eindelijk zijn we de eerste spannende 12 weken voorbij! Het blijft natuurlijk altijd spannend maar de kans op een miskraam neemt flink af na deze periode dus dat is voor de meeste zwangeren een fijne mijlpaal. Voor ons was het in deze week tijd om familie, vrienden, NBFM deelneemsters en social media op de hoogte te brengen. Enorm leuk en spannend. Hoe zou iedereen reageren op het nieuws dat ik zwanger ben en we ook nog eens een tweeling krijgen!

Ik besloot dit keer een leuke foto te laten maken door fotograaf Patricia zodat we niet zelf hoefden te klungelen om alle 3 én de echofoto goed vast te leggen. In die week deelden wij het persoonlijk met onze familie door Ramos zijn ‘Ik word grote broer’ shirt aan te geven en daarna ons verhaal van de verloskundige te vertellen waarmee we vertelden dat het een tweeling is. De reacties op de gezichten na dit nieuws is onbetaalbaar, heel mooi en grappig. Na een paar aankondigingen wisten we dat ”Nee! een tweeling!? Waaaah!” steevast de eerste reactie was. Goud! (en ik maar brullen;).

PS: voor mijn schoonouders kochten we chocoladeletters die ze een voor een uit mochten pakken. De letters vormden het woord baby. Na de felicitatie hadden we nog een letter voor ze, de -S ;).

Zwangerschapsupdate #3: Week 12 t/m 15

Deze foto deelde ik een paar dagen later op de NBFM Instagram. En kijk onze jongen, zo schattig he!

Week 13 & 14:

Nu iedereen het weet kan ik eindelijk mijn verhaal delen en dat voelt heel fijn. Ineens werd ik overspoeld met lieve berichtjes van moeders die ook een tweeling hebben en mij een hart onder de riem wilde steken. Ook alle berichtjes van onze NBFMama’s en volgers deden mij onwijs goed en hielpen mij nog bewuster te worden van het bijzondere dat zich in mijn buik afspeelt.

Ondertussen gaat het gezinsleven en mijn werk binnen het bedrijf gewoon door. Een hele goede en fijne afleiding maar soms ook wel pittig. Alle ruimte die ik heb (en maak) om een middagdutje te doen grijp ik aan. De misselijkheid is ook nog niet weg waardoor, vooral in de ochtend, alles wat langzamer gaat. Voor Ramos is dit trouwen verre van erg. Die ziet het als een feestje dat mama elke ochtend op bed iets eet want dan kan hij meteen lekker mee snoepen. Mama, taartje? Zegt hij dan tegen zijn vader. Ik merk trouwens wel dat de smaak van het eten anders is dan normaal. Het is allemaal wat minder lekker en smaakvol. Had jij dat ook tijdens je zwangerschap?

In week 14 kregen we weer een groei-echo waar de echoscopiste naar de groei van de baby’s keek. Elke keer is het spannend maar het zag er gelukkig weer goed uit. Ze verschillen maar een paar dagen qua groei dus dat is goed. Ook lagen ze helemaal tegen elkaar aan, hoe schattig! Elke keer weer zorgt zo’n echo voor een moment van besef. Ja, het is echt zo. Er zitten 2 baby’s in mijn buik. Nog steeds voelt het onwerkelijk en een beetje onwennig. Als ik ze dan zo samen zie schiet ik ineens even vol. Daar zijn ze, onze tweeling. Ik hoop dat het goed met jullie gaat. Want ondanks dat papa en mama van slag zijn, houden we nu al intens veel van jullie.

Zwangerschapsupdate #3: week 12 t/m 15

Ondertussen vieren we kerst!

Week 15:

Volgens mij ben ik minder misselijk! Ik durf nog niet te hard te juichen maar het voelt echt beter. Misschien komt dat ook doordat ik mijn ijzertabletten niet meer op nuchtere maag neem maar eerst iets eet. Voor de opname is op nuchtere maag beter maar op advies van de gynaecoloog doe ik dat niet meer, en volgend mij helpt het! YES! Ook de vermoeidheid neemt wat af. Ik merk dat ik niet elke dag een middagdutje meer nodig heb en ik weer meer energie heb. Wat een verademing.

Deze week is Ramos jarig en mag hij alweer 2 kaarsjes uitblazen. Een bijzonder moment waarbij ik in gedachten toch weer even terugging naar de dag waarop hij met 39.6 weken geboren werd. Hoe zal de bevalling dit keer gaan? Nog even niet aan denken Kimberly! We hebben een leuke dag gehad. Omdat we een grote familie hebben hadden we een huis vol gezellig kakelende Brabanders, wat altijd groot feest is. De avond van te voren hadden Ed en ik het meeste al voorbereid zodat ik die ochtend lekker rustig aan kon doen en mijn energie kon sparen. Uiteindelijk merk ik telkens weer dat het belangrijk is om goed van te voren na te denken en rekening te houden met wat lichamelijk haalbaar is.

Zwangerschapsupdate #3: week 12 t/m 15

Echo: eeneiige tweeling week 14

 

Week 15:

In verband met de planning van het ziekenhuis kregen wij deze week weer een groei-echo. De week erop was er geen tijd en anders zou er 3 weken tussen zitten, wat niet wenselijk is. Niet erg, in dit stadium vind ik het heel fijn vaker te kunnen kijken en checken of het goed gaat met ze. Op maandag om 11.30 uur stonden we weer paraat en waren we stiekem extra zenuwachtig omdat we hoopten dat ze het geslacht van de baby’s zou kunnen zien. Omdat ze eeneiig zijn hebben ze hetzelfde geslacht. Zouden we een jongensgezin worden met ik als enige vrouw? Of ben ik toch in de meerderheid uiteindelijk?

We hadden samen afgesproken dat Ed het zou vragen (dappere ik). Zo ongeveer op de helft van de tijd zou hij gewoon heel nonchalant vragen of ze het al kon zien. Soms willen ze dat nog niet omdat het daar bij dit soort echo’s niet omdraait, vandaar de subtiele benadering. Maar dat was niet nodig want de lieve vrouw vroeg zélf al of we het wilde weten want ze kon het zien. Kom maar op, ik kan niet wachten en wil het heel graag weten!

Zwangerschapsupdate #3: week 12 t/m 15

 

Volgende week vertel ik het geslacht van de baby’s, een gesprek bij de klinisch verpleegkundige en onze midweek weg met z’n 3’en. Vanaf dan lopen de zwangerschapsupdates redelijk gelijk met het nu.

Heb je de vorige updates gemist? Lees ze hier:

Zwangerschapsupdate #1: de test + eerste echo

Zwangerschapsupdate #2: Het is een tweeling! Week 7 t/m 11

Ook geef ik op dit moment nog gratis Masterclasses over het creëren van de juiste mindset om blijvend gewicht te verliezen. Gratis aanmelden kan: hier

 

Leuk dat je er weer was!

Liefs,

handtekening Kimberly