38 weken zwanger: voorweeen & ongeduld

“Zou dit de laatste keer zijn?” Is wat ik me zo ongeveer bij alles wat ik doe afvraag. Zo ook tijdens het typen van dit artikel. Om de update zo recent mogelijk te houden typ ik dit een dag voordat het online komt. Ik ben dan 38.5 weken zwanger. Of niet? 

Want theoretisch gezien kan hij al geboren zijn wanneer jullie dit lezen. Je merkt het al, ik ben ongeduldig. – Een baby wordt normaal gesproken tussen 37 en 42 weken geboren- en dus heeft hij nog tijd genoeg om ter wereld te komen. Ik weet het!! Maar het idee dat het dus nu ook elk moment kan gebeuren spookt gewoon de hele dag door mijn hoofd. Ik kan er niks aan doen!

Misschien komt het door de voor-weeën die ik sinds vorige week heb? Die venijnige menstruatieachtige krampen in combinatie met een harde buik wanneer ik net “lekker” in bed lig. Nouja, lekker liggen? Nee dat eigenlijk niet eens. Ik lig maar daar is alles mee gezegd. Met een voedingskussen tussen mijn benen op mijn linker of rechterzijkant is het te doen. Voor mij dan he, voor mijn vriend iets minder want die is ondertussen wel klaar met dat harde ge-adem van mij #ditwistiknietvoordatikzwangerwerd. 

Nu lijkt het misschien dat ik zware nachten heb maar dat is niet zo. Integendeel, ik slaap gemiddeld zo’n 9 uur per nacht (inclusief plas onderbrekingen) en doe bijna elke middag een dutje. Dus wat dat betreft heb ik niet te klagen.

De overige 14 uur ben ik bezig met eten, liggen, wandelen, over mijn buik wrijven en koffie drinken. Ook probeer ik mijn yoga en meditatieoefeningen te doen om me voor te bereiden op de bevalling maar meestal resulteert dit in een nadenk-sessie over hoe de bevalling kan gaan en word ik daar niet rustiger van. Verder probeer ik niet al te veel te werken voor NBFM maar dat is nog wel een dingetje. Ik vind het gewoon leuk! Zo wil ik eigenlijk nog een aantal YouTube video’s opnemen en mijn ideeën voor na mijn verlof uitwerken. Hoe het er nu voor staat ga ik dit dus allemaal niet doen, maar wie weet krijg ik nog een energie-boost en doe ik het toch.

Zoals je leest heb ik dus over het algemeen niet echt te klagen;). Ik doe het wel want ik ben zwanger en de hele dag(uitgeput) moe. Maar het zou niet hoeven dus.

image1 (5)

Zijn deze voor-weeën herkenbaar voor jou? Of begon het bij jou zo plotseling dat je daar dan weer overdonderd door was? Ik ben benieuwd naar jullie reacties! 

Keep you posted! 

Kimberly