MAMA VAN DE WEEK: Danique ”Een avondritueel met een mama van 3 kindjes”

unnamed (1)

Vorige week schreef mama Danique over haar Ochtendritueel met 3 kindjes. Zoals je kon lezen heeft ze best een fijn ritme gevonden om alle 3 de kinderen op tijd te klaar te hebben voor de dag. De oudste zoon gaat al naar de basisschool, de middelste boy gaat 2 keer per week naar de peuterspeelzaak en het kleinste meisje van de familie is een baby van 7 maanden. Dat vergt dus best een goede planning. Ben jij ook benieuwd naar haar avondritueel? Lees dan gezellig mee!

Hoi Lieve mama’s, daar ben ik weer. Voor degene die mijn vorige post niet heeft gelezen: Ik ben Danique. Ik ben 30 jaar en heb samen met mijn man Ardjan 3 kindjes. Floris (5 jaar) Hugo (3,5 jaar) en Charlotte (8 maanden). Ik ben een bewuste thuis-blijf moeder en neem je vandaag weer mee in mijn wereld als mama van 3 kindjes…Een avond uit het leven van mama-nique!

 

We hebben de dag overleefd!!! En ik heb verzonnen wat het avondeten gaat worden! YES!

Tegen de tijd dat ik ga beginnen met koken, vragen de kinderen de meeste aandacht. Charlotte die na 2 slaapjes klaarwakker is, Hugo die zijn speelmaatje weer om hem heen heeft & Floris die terug is van school. Iedereen wil op zijn of haar eigen manier even stoom afblazen. De ene dag gaat dit goed, de andere dag helemaal niet. Wanneer mijn man thuiskomt, en hij treft een rommel, huilende Charlotte, zeurende Hugo en een chagrijnige Floris aan, was dit duidelijk geen goede dag!

Een regel bij ons: tijdens het koken geen kinderen in de keuken. Om ze er toch bij te betrekken (lees: te vermaken), mogen ze de tafel dekken.

Charlotte eet trouwens gewoon met de pot mee, hup het eten de blender in en pureren maar!

unnamed (3)

Nadat alle mondjes gevoed zijn (rond 18.30 uur), mogen ze even spelen of op de Ipad kijken. Hugo kijkt Youtube filmpjes, het liefst naar vloggers zoals Enzo Knol. Floris speelt vooral spelletjes en is erg bezig met sommen. Maar heldenfilmpjes op Youtube zijn ook leuk. Dat geeft ons de gelegenheid om de tafel af te ruimen.

Dan komt het onderdeel douchen of in bad. Vaak is het douchen, meestal makkelijker en sneller. Ze gaan elke dag en wassen 2 keer per week hun haren. En dat doen ze met zijn drietjes tegelijk, Charlotte ligt op de grond onder een straal en de jongens staan onder een straal… nouja ze zijn meer bezig met ruzie maken wie onder welke douchekop mag staan. Natuurlijk, het gaat ook wel eens zonder mopperen hoor. Dan gaan ze 1 voor 1 eruit, en dat moet natuurlijk wel in de volgorde gaan van wie er als eerste onder stond….enfin, alles afgedroogd en voorzien van pyjama’s gaan we een verhaaltje voorlezen in het grote bed (papa&mama-bed). Jip en Janneke it is! Dit boek is van mij van vroeger geweest en nu lees ik er zelf uit voor. Meestal na twee verhaaltjes gaan de jongens naar bed… even knuffelen, en 100 kusjes later deuren dicht en lekker slapen. Het is dan 19.30 uur! Charlotte gaat mee naar beneden en krijgt nog een fles. Al slapend drinkt ze deze op en even een boertje eruit en hup in de slaapzak. Muziekje aan, kusje, slaap lekker! Dan is het rond 20.00 uur.

unnamed (1)

En nu tijd voor een kopje koffie… al verlekkerd loop ik naar beneden… maar helaas, dat kopje koffie moet nog even wachten. Wat een rommel in huis, dat ga ik eerst opruimen ik heb namelijk geen rust voordat alles opgeruimd is. Met een aparte speelkamer in ons huis is het makkelijk en snel opgeruimd. Zo… en dan nu (al zeg ik het zelf) dat welverdiende kopje koffie!!

Bedankt lieve Danique voor het delen van jullie avondritueel. In het filmpje hieronder geef ik een reactie op jouw verhaal. Wil jij Danique en haar gezin volgen? Kijk dan op haar Instragram life_of_mama_nique

https://youtu.be/oHcW5hCWj6w

Volgende week verteld mama Magalie over het verschil tussen een 1e en 2e zwangerschap. Wil jij ook jouw inspirerende/ grappige/ ontroerende/ realistische verhaal met ons delen? Mail naar info@newbornfitmama.nl

Liefs,

Kimberly