Waarom maaltijdvervangers (shakes) je niet gaan helpen

image1 (1)
Even snel wat kilo’s verliezen! Regelmatig hoor en zie ik het voorbij komen. Vandaag deel ik in dit blog waarom de welbekende maaltijdvervangers (shakes) je niet gaan helpen om af te vallen.

Een balans vinden in je eetpatroon kan lastig zijn. Vooral voor moeders is de uitdaging om meerdere redenen erg groot. Na een zwangerschap ben je vaak zwaarder in gewicht, heb je meer behoefte in zoet en/of vet eten en komt de baby (en andere kinderen) op de eerste plaats. Vervolgens moet je weer gaan werken en heb je ineenseen gigantisch druk bestaan voor de aankomende jaren.

Tijd maken om gezonde voeding te bereiden is dan lastig in te plannen en ondanks je goede voornemens sta je dan ‘s ochtends toch maar weer met een boterham Nutella in je handen.

Buiten een stukje tijdmanagement heb je ook vaak een gebrek aan inspiratie en dat is dan ook regelmatig de reden dat mensen uiteindelijk voor de ”makkelijke” maaltijd-vervangende shake gaan. Jammer want het kost je uiteindelijk veel meer tijd én geld!

Wanneer je meer weegt dan dat je graag zou willen of mogen, betekend dit dat je de oorzaak van het probleem op zal moeten lossen. Een aantal oorzaken kunnen zijn:

  • Je weet niet hoeveel kcal je eet en hoeveel je er zou moeten eten
  • Je weet niet welke producten je het beste kunt kiezen
  • Gebrek aan inspiratie
  • Niet weten waar je moet beginnen
  • Moeite hebben met plannen van boodschappen en maaltijden
  • Heb heel veel trek in zoetigheid en kan het lastig weerstaan
  • Je zou graag willen sporten maar weet (na een zwangerschap) niet waar je moet beginnen en welke oefeningen je het beste kunt doen
  • Omdat je dus niet weet wat je moet doen ga je niet naar een sportschool want dan heb je zo’n ”verloren” gevoel en denk je dat iedereen je aankijkt

Wanneer je een shake gebruikt om je overtollige kilo’s kwijt te raken werk je wel aan het gevolg maar niet aan de (bovengenoemde) oorzaken. De kern van het probleem los je niet op en daardoor is de kans ontzettend groot dat je na een tijd die verloren kilo’s gewoon weer aankomt. Het geld dat je aan de shakes hebt besteed ben je kwijt en je hebt geen blijvende oplossing voor je probleem gevonden. Je vindt het dan namelijk nog steeds lastig hoeveel, wat en wanneer je het beste kunt eten om gewicht te behouden of nog meer kwijt te raken.
img_2709FullSizeRender (5)img_2915

 

 

 

 Als NBFM coach vind ik het belangrijk om duurzaamheid te creëren en ervoor te zorgen dat alle deelnemende mama’s aan alle mogelijke oorzaken van het probleem werken. Door middel van het Online Programma kun jij in 12 weken aan een duurzaam resultaat werken. 

Er zijn nog slechts enkele plekken beschikbaar voor de volgende startperiode. 

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Je bericht