OVERZICHT: Eiwitrijke producten

pepperonihawaiianmargheritathree-cheeseall-meatveggie-loversshrimp-pizzabaconator-pizzaburratatriple-meatWelke producten kun je het beste eten wanneer je meer eiwitten binnen wilt krijgen? Dat is een vraag die ik regelmatig krijg van de moeders die meedoen aan het NBFM programma. Want hoeveel eiwitten kun je het beste per dag eten? In dit artikel deel ik een hele handige lijst en een stukje kennis over de voedingsstof eiwitten. Handig om te gebruiken wanneer je bewustere keuzes wilt maken.

EIWITTEN

De verbranding, het opnemen van stoffen door het lichaam en samenstellingen van producten is best een complex verhaal en voor de meeste mama's niet noodzakelijk om precies te weten. In dit artikel leg ik kort een stukje uit over het eiwit en heb ik een overzichtelijk schema met producten waar veel eiwitten in zitten.

''Eiwitten die via voedsel binnen komen worden afgebroken tot aminozuren en vervolgens weer opgebouwd tot weefsel zoals spiermassa. We noemen de eiwitten dan ook niet voor niets het bouwmateriaal voor ons lichaam. 

Dierlijke eiwitten kunnen vaak beter door de darmen worden opgenomen en gebruikt door het lichaam dan plantaardige eiwitten. Daarom is het voor vegetariërs belangrijk om wat meer ( circa 1,3 keer) eiwitten te nemen zodat ze onderaan de streep net zo veel eiwitten binnen krijgen dan mensen die vlees en vis eten.

Maar hoeveel gram eiwitten zou je dan per dag moeten eten?

De gezondheidsraad adviseert het volgende:

  • Vrouwen tussen de 19 – 50 jaar oud: 0,9 gram per kilo lichaamsgewicht. Ook wanneer zij zwanger zijn en/of borstvoeding geven.

Afhankelijk van je doel en gezondheid kun je aanpassingen doen in de hoeveelheid.
pepperonihawaiianmargheritathree-cheeseall-meatveggie-loversshrimp-pizzabaconator-pizzaburratatriple-meatWanneer je gewicht wilt verliezen en je lichaam weer wilt shapen is een goede verdeling van de koolhydraten, vetten en eiwitten noodzakelijk. Tijdens het NBFM Online  of personal training programma leer je alles over deze verdeling en wat je dan het beste kunt eten. Je kunt je hier onder aan deze pagina aanmelden!

Liefs,

Kimberly

[contact-form-7 404 "Not Found"]