Kimberly doet #NBFM: Before foto!

000000000_newbornfitmama_hst-flyer-a5_1-page0

Inmiddels ben ik alweer een aantal weken geleden begonnen aan het NBFM programma na mijn zwangerschap en dus is het tijd voor de eerste ”Before Foto”! In dit blog ga ik jullie een foto laten zien die ik net voor mijn zwangerschap heb gemaakt en leg ik uit wat dit met mij doet en of ik hier weer hoop te komen. 

Als personal trainer & vitaliteitscoach is het mijn werk om regelmatig te trainen en bezig te zijn met voeding en fit zijn. Dit was ik dan ook voor mijn zwangerschap. Geen straf voor mij want dit is buiten mijn werk ook mijn hobby. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat het vanzelf gaat want uiteraard moet ik ook hard trainen en op mijn voeding letten om te zijn waar ik wil zijn.

Net voordat ik zwanger werd was ik topfit, woog ik wat ik wilde wegen en daar was ik erg blij mee. Ik had een mooie balans in mijn eetpatroon, dronk regelmatig wijntjes met lekkere snacks maar at ook gezond en gebalanceerd. Precies zoals het Newborn Fit Mama programma werkt.

Omdat wij stiekem bezig waren met zwanger worden heb ik een foto in mijn NBFM shirt gemaakt. En nu ik deze foto terug zie geeft mij dit ontzettend veel motivatie om aan mijn herstel na mijn zwangerschap te werken. Want ja, hier wil ik weer terug naar toe!

IMG_4191

Tijdens een zwangerschap veranderd je lichaam enorm. Zo kwam ik 15 kg aan en doordat ik vrijwel niet kon sporten veranderde mijn conditie nog harder dan verwacht. Spiermassa verminderde en vetmassa hoogde op. Inmiddels zijn de meeste kilo’s er weer af, mede door een gebalanceerd eetpatroon. En ben ik weer bezig met trainen op de manier die past bij een ”net” bevallen vrouw.

Op dit moment train ik zo’n 2 tot 3 keer per week een korte thuis-workout en bouw ik mijn wandelingen op in tempo en afstand. Ook kan ik de smoes ”ik kan niet poetsen want die buik zit in de weg” van tijdens mijn zwangerschap niet meer gebruiken en moet ik dat weer zelf doen. Tel daarbij het traplopen naar de zolder op voor alle babywasjes en je hebt heel wat stapjes op een dag gezet;).

Korte Thuis-workout

  • 3 x 30 sec plank op knieën (Ik bouw deze op van 30-40-50-60 sec enz)
  • 2 x 30 sec per zijde sideplank op knieen
  • 3 x 8 push-ups op knieën
  • 2 x 30 sec per zijde superman
  • 3 x 10 stoelsquats
  • 3 x 10 hipbridge

Elke keer dat ik een workout doe probeer ik het aantal herhalingen of seconden op te bouwen zodat ik mijn lichaam uitdaag. Er is nog veel werk aan de winkel maar ik merk dat ik steeds wat meer kan dus dat is goed en werkt motiverend.

Volgende week zal ik een buikfoto van net na mijn bevalling met jullie delen. Ik doe dit omdat ik jullie graag mee wil nemen in mijn proces én jullie hoop te inspireren om te doen wat goed voor je voelt op gebied van sport & voeding na je zwangerschap. En hetgeen dat goed voelt is voor iedereen anders.

Ben jij op dit moment zwanger en denk je er al over na hoe je straks weer je zwangerschapskilo’s wilt verliezen? Of ben jij ook al mama en sta je op het moment om je eetpatroon te veranderen? Ik ben benieuwd!

Liefs,

Kimberly

Er zijn nog een beperkt aantal plekken beschikbaar voor de NBFM programma’s. Wil jij je zwangerschapskilo’s onder professionele begeleiding verliezen? Meld je nu aan via onderstaand formulier. 

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Je bericht