Happy New Weight: Snoep, kopen of niet?

image1 (2)

Eten in huis halen dat je eigenlijk beter niet kunt eten wanneer je gewicht wil verliezen. Het blijft een dilemma. Wanneer je het niet in huis hebt kun je het ook niet eten. Zo simpel is het. Of toch niet? 

Want is het mogelijk om nooit snoep, koek en chips in huis te hebben? Dat zou dan betekenen dat het hele gezin dit ook allemaal niet kan eten. En als er dan iemand op de koffie komt kun je ook geen koekje aanbieden, die hebben we niet in huis. En dat is nog niet het enige want wat doe je als je ergens anders op de koffie gaat en een koekje aangeboden krijgt?

”Zou het dan niet handiger zijn om wat meer aanpassingen aan jouw mindset te doen in plaats van aan de omgeving? ”

Met het Newborn Fit Mama programma praat ik regelmatig met de mama’s over deze moeilijkheden tijdens het afvallen. Je kunt namelijk niet voorkomen dat je geconfronteerd wordt met allerlei lekkers dat niet bij het afvallen hoort.

Mijn Advies

is altijd om toch (een beperkt) aantal producten in huis te halen voor de rest van het gezin en de visite, om op deze manier jouw weerbaarheid te vergroten. Uiteraard kun je de producten die je echt (nog niet) kunt weerstaan schrappen maar helemaal niks in huis halen lost het ”probleem” niet op. Het niet tegen komen van producten die je beter niet kunt eten wanneer je af wilt vallen kun je namelijk nooit voorkomen. Op langer termijn moet je het toch weer voor je gezin in huis halen en dan ga je voor de bijl. En dat gebeurd nu net wanneer je een paar kilo kwijt bent en wat minder gemotiveerd bent. Ook is het zo dat je op feestjes geconfronteerd zal worden met taartjes en chips, daar kom je niet onderuit. 

Wanneer je je weerbaarheid vergroot door te leren keuzes te maken betreft voeding zul je daar op langer termijn veel voordelen mee hebben. Wanneer je tijdens het afvallen dit niet hebt getraind zal je na het bereiken van het streefgewicht toch weer in aanraking komen met bepaalde voeding. En je wilt dan natuurlijk niet terugvallen in je oude patroon.

Het vergroten van je weerbaarheid is een groot onderdeel van het Newborn Fit Mama programma. In april gaan de nieuwe trajecten weer beginnen. Reserveer je plekje en mail naar info@newbornfitmama.nl. Meer info: lees een van deze artikelen: NBFM Online Special Edition – Jorinde die het NBFM programma deed – KellyCaresse & NBFM Q&A

Liefs,

Kimberly