Voor vrouwen die werken in de zorg: snel gezonde snacks eten

Regelmatig coach ik een moeder die in de zorg werkt. Dat kan zijn op een afdeling in het ziekenhuis, in een verzorgingstehuis of een andere omgeving waar mensen zorg geboden krijgen. Ontzettend mooi en dankbaar werk waar ik mijn petje voor afneem en veel respect voor heb.

Ik verbaas mij er dan ook altijd over hoe hard deze mensen in de zorg moeten werken en hoe weinig pauze zij daar voor terugkrijgen. Eten meenemen naar het werk is al vaak een uitdaging maar voor mensen met weinig pauze én onregelmatig werk is het vaak nog lastiger.

”Snel even een snoepje eten op het administratiekantoortje zodat ik weer energie heb” hoorde ik vanmiddag nog. Tijd voor pauze is er niet, op de lunchpauze na dan. Maar het is hard werken in de zorg en dan heb je gewoonweg niet genoeg aan 1 x een eetmoment op een hele werkdag.

Wat kun je dan meenemen?

Op de foto zie je een aantal voorbeelden van snelle snacks

 

  1. Een rijstwafel met bijvoorbeeld pindakaas. Je kunt het ook zonder iets er op eten. Zet desnoods een pak met rijstwafels in je locker. Al vele nbfmama’s gingen je voor;).
  2. Fruit in allerlei vormen en maten. Snel een banaan, een gesneden appel of zoals op de foto een bakje met blauwe bessen en bramen.
  3. Groenten zoals gesneden komkommer, tomaat, paprika en wortel.
  4. Een omelet in folie. Ook dit kun je makkelijk eten, is vullend en voedzaam.
  5. Overgebleven stukjes kip van het avondeten. Heel lekker en ook heel snel te eten.
  6. Niet op de foto maar wel mogelijk: eiwitshake, die is snel weg te drinken. En anders gewoon een boterham, ook daar heb je snel een hap van genomen.

Dit zijn snelle hap voorbeelden. Mocht je toch iets meer tijd hebben kun je een simpele bak met kwark eten.

Juist door dit soort snacks mee te nemen voorkom je sneller dat je die lekkere taart van een bewoner/ collega gaat eten. Je zal jezelf ook energieker voelen wanneer je juist tussendoor gezonde snacks eet.

Wanneer je onregelmatig werkt verschuift je slaap- en eetritme waardoor je anders moet plannen. Vaak zie ik dat er op dit soort werkdagen meer in totaliteit van kcal binnenkomt, terwijl je dit juist niet wilt wanneer je gewicht wilt verliezen. Zorg dus dat je door middel van de foodtracker in de app zeker weet dat je niet boven je max komt. En plannen doe je van te voren: wat ga je eten als je thuis komt? Wie kookt er wat? Wat neem je mee? Hoe verdeel je de maaltijden over de dag? Inzicht geeft rust! O ja, en eten in de vriezer ook. Makkelijk om mee te nemen;).

Heb jij ook zo’n moeite met je eetschema omdat je onregelmatig werkt? Hopelijk heb je dan wat aan deze tips! Kijk ook zeker op mijn Instagram, daar zullen ongetwijfeld nog meer tips bij de reacties staan!

Voor vragen over online coaching vul je onderstaand formulier in:

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Je bericht

Liefs,

signature_kimberly