RECEPT: Zoete aardappel met kip en sla

Recepten | 0 reacties | 20 oktober 2016

unnamed

Dit keer deel ik een Hollands receptje met jullie. De ”ouderwetse” aardappel heb ik vervangen voor een zoete variant. Ik vind deze maaltijd super lekker en maak dit dan ook regelmatig. Uiteraard past deze maaltijd in het NBFM programma. 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 zak sla (elke soort mogelijk)
  • 1 paprika
  • Cherrytomaten
  • 300 gram kipfilet
  • Knoflook + peper
  • Kaneel
  • Kerriepoeder

Zo maak je het:

  • Kook de zoete aardappelen ongeveer 20 minuten. Prik af en toe met je vork erin, ze mogen niet te zacht worden maar moet en wel gaar zijn
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Wanneer de zoete aardappel gaar is giet je ze af en haal je de schil eraf. Snij ze in plakjes en doe ze dan op het bakpapier in de oven op 220 graden
  • Snij de kip en kruid deze met kerriepoeder, knoflook en peper
  • Bak de kip gaar en bruin
  • Ondertussen snijd je de paprika en tomaten in stukjes
  • Als de aardappelschijfjes klaar zijn kun je er aan het einde wat kaneel aan toevoegen

unnamed

EET SMAKELIJK!

 

Laat je me weten als je het recept klaar hebt gemaakt? Vond het hele gezin het lekker?

 

Liefs,

Kimberly

Reacties

Er zijn nog geen reacties.