RECEPT: Vegetarische lasagne

Inmiddels is het vaste prik, ”Koken met Ed op Vrijdag om 12.00 uur”. Deze dag geef ik Online sessies en dan is zo’n heerlijke lunchonderbreking echt een genot! Elke vrijdagochtend ben ik benieuwd wat hij weer zal maken en uiteraard kijk ik ‘s ochtends al in de koelkast om te achterhalen wat hij ons dit keer weer voor zal gaan schotelen zodat ik me daar extra op kan verheugen;). Vandaag dus een overheerlijke Vegetarische Lasagne. Het was zo lekker, dit recept moet ik dan ook met jullie delen!

Welke ingrediënten heb je nodig?

Lasagne bladeren (volkoren)
Doosje diepvriesspinazie
3 tomaten
1 rode ui
1 gele paprika
1 wortel
1 courgette
1 bakje champignons
2 bollen mozzarella
30+ kaas
Olijfolie

Welke materialen heb je nodig?

1 ovenschaal
1 oven;)
1 wokpan
1 steelpan
2 spatels
1 snijplank
1 koksmes
1 opscheplepel

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet steelpan met spinazie op laag vuur en roer dit regelmatig door totdat het geheel zacht is.
  •  Snijd de groenten in kleine stukjes en doe dit met een scheutje olijfolie in de pan en wok het beet gaar. (Je kan hier verschillende kruiden aan toevoegen. Wij hebben knoflookpoeder en peper toegevoegd).
  • Snijd de mozzarella en tomaten in dunne plakjes.
  • Beleg de bodem met de volkoren lasagne bladeren en leg hier een laag spinazie overheen. Gevolgd door een laag gewokte groenten. Hier bovenop komt een nieuwe laag lasagne bladeren en deze beleg je dan met mozzarella, tomaat en een nieuwe laag spinazie. Tot slot wederom lasagne bladeren met de gewokte groenten, mozzarella en tomaat.
  • Bestrooi het geheel met 30+ geraspte kaas. Plaats de schaal in het midden van de oven wacht +/- 30 minuten.

Hmm wat een heerlijk recept. Die gaan we vaker maken! Ook wanneer je gewicht wilt verliezen is het belangrijk om lekker eten te maken zodat je kunt genieten van je maaltijden en het afvallen geen straf is. De ene keer is het een snelle pan met rijst, kip en groenten en de andere keer een iets uitgebreidere maaltijd zoals deze lasagne.

Deze lasagne bevat een hoger aantal kcal dan het bordje rijst en dus is het verstandig om daar in de totaliteit van de rest van de dag rekening mee te houden. De NBFM APP ondersteunt en begeleid zodat je weet hoeveel je mag eten om gewicht te verliezen. Hieronder volgt een uitleg. Mocht je al actief zijn in de mama nbfm app dan is dit stukje wellicht overbodig en wens ik je alvast..

SMAKELIJK ETEN!

In de NBFM APP zit alles wat je nodig hebt om weer fit te worden en/of gewicht te verliezen. Door middel van de workout-video’s die je thuis kunt doen op niveau Beginner – Gemiddeld – Gevorderd en waar je alleen een matje voor nodig hebt, zorg je ervoor dat je op een makkelijke en fijne manier in je vertrouwde omgeving (thuis) een workout kunt doen. Om gewicht te verliezen is het noodzakelijk om in totaliteit minder te eten. De foodtracker in de app berekent wat je mag eten om gewicht te verliezen (op gewicht te blijven of aan te komen) en ook wat de verdeling van de koolhydraten, vetten en eiwitten voor jou moet zijn. Ter inspiratie hoe je deze kcal in kan vullen zitten er 4 e-booken in: Ontbijt, lunch, diner en tussendoor. Tot slot krijg je in de mama-community extra tips van mij en raak je nog gemotiveerder door alle andere mama’s.  Je gebruikt de app een heel jaar voor slechts eenmalig €59,- : Meer info!

Wil je dit alles + de Online Coaching sessies? Vul dan onderstaand contactformulier in:

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Je bericht

Liefs,

Kimberly