RECEPT: Tom Kha Kip

Recepten | 0 reacties | 21 maart 2017

FullSizeRender (1)

Tom Kha Kip, het klinkt heel ingewikkeld maar dat is het niet! Afgelopen zondag zat ik te googlen naar een lekker recept en toen kwam ik deze tegen op de website van de allerhande AH. Dit gerecht is makkelijk te maken en smaakt heerlijk. 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 gram basmatirijst
  • 4 cm verse gember (stukje)
  • 2 tot 4 stukken kipfilet
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 el (arachide)olie
  • 35 gram rode of groene currypasta
  • 400 gram (Thaise) wokgroente
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • 1/2 bosje salade-ui

Aan de slag!

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de kipfilet in stukjes. Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de gember, kip en currypasta 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de champignons toe en bak nog 2 min. Voeg de wokgroente toe en bak nog 1 min. Schenk de kokosmelk erbij, breng aan de kook en draai het vuur laag.
  3. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd in partjes. Snijd de salade-ui in schuine ringetjes. Verdeel de maaltijdsoep over de kommen, bestrooi met het limoenrasp en de salade-ui. Serveer met de rijst en een partje limoen.

FullSizeRender (1)

FullSizeRender (4)

Ik ben benieuwd wat jullie van dit recept vinden! Ga je het maken? Laat het me weten!

Liefs,

Kimberly

Reacties

Er zijn nog geen reacties.