RECEPT: koken met een tajine. Heerlijk kip gerecht!

About food Recepten | 0 reacties | 24 oktober 2016

unnamed (12)

Koken met een tajine, ik had het eigenlijk nog nooit gedaan of echt gezien. Tot wij een tijdje geleden bij vrienden aten en een heerlijke maaltijd uit de tajine voorgeschoteld kregen. Wij waren meteen om, zo lekker! Vandaag deel ik het recept met jullie en hoop dat jullie het net zo lekker gaan vinden als ik. 

In principe kun je de kip combineren met allerlei producten zoals rijst, aardappels of brood. Wij hebben gekozen om het in combinatie met taco’s en wraps te eten.

Voordat je met een tajine gaat koken zijn er een aantal belangrijke punten die je moet weten. Sabine van ohmyfoodness.nl schreef hier een blog over die je hier kun lezen.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 3 uien
  • kip! De hoeveelheid hiervan vind ik altijd heel lastig inschatten want niet iedereen eet evenveel. De kip moet lang sudderen dus wellicht is ook wel fijn om meteen wat meer te maken. Ik zeg ongeveer 1.5 kilo.
  • 4 tomaten
  • 2 paprika’s
  • sla
  • 2 avocado’s
  • 1 citroen
  • kruiden: Kerriepoeder, basilicum, peper, knoflook, chilipoeder, Kurkuma en mix voor kip kruiden
  • Olijfolie

We gaan beginnen!

  • Snij de uien en de kip.

unnamed (11)

  • Bak de ui in de pan op middel vuur met olijfolie, totdat ze een beetje glanzend zijn. Gebruik de kleinste pit.

unnamed (10)

  • Voeg hierna de kip toe en bak het even op middelvuur, totdat het enigszins wit eruit ziet.

unnamed (7)

  • Voeg wat water toe totdat er minimaal een laag op bodem ligt. Daarna ga je beginnen met het kruiden van de kip. Er mogen flink wat kruiden op!

unnamed (8)

  • Nu is het tijd om de deksel op de pan te doen en het vuur op het laagst te zetten. Gedurende de aankomende 2/ 2 en half uur laat je het vlees zo gaar sudderen. Proef na 2 uur even of het gekruid genoeg is, anders kun je nog kruiden toevoegen. Controleer ook of er nog voldoende vocht in de pan zit, anders kun je ook hiervan wat toevoegen.

unnamed (4)

  • Nu de kip lekker aan het sudderen is heb jij alvast tijd om de guacamole te maken. Prak het binnenste gedeelte van een avocado in een bakje, voeg er peper, chili poeder, knoflook en citroensap aan toe. Wanneer hij goed op smaak is zet je hem in de koelkast zodat hij lekker koud kan worden.

unnamed (5)

  • Een half uurtje voordat het klaar is kun je de tomaten snijden, in een bakje doen en olijfolie en basilicum toevoegen. Doe ook de sla en gesneden paprika in bakjes. 15 minuten voordat het klaar is kun je ook alvast de oven voorverwarmen en daarna de wraps en taco’s verwarmen.
  • Is het vlees lekker mals en goed op smaak?

unnamed (3)

 

Eet smakelijk!

unnamed (1)

 

Buiten het feit dat ik het zo lekker vind is het ook nog eens gezellig om te maken als er mensen komen eten. Wat vonden jullie? Ik ben heel erg benieuwd! Mocht je het maken zou ik het super leuk vinden als je het me laat weten. Mocht je een foto op instagram delen, tag je mij dan in het resultaat?

Liefs,

Kimberly 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.