Recept: Havermout & Overnight Oats

IMG_4321Havermout ontbijtjes vind ik heerlijk en daarom eet ik ze ook regelmatig. Op mijn vrije dag meestal warm en op werkdagen de koude overnight oats. Deze koude variant is ideaal op drukke ochtenden want je hoeft het bakje alleen uit de koelkast te halen en dat scheelt ‘s ochtends een hoop tijd. Op instragramdeel ik regelmatig posts over mijn ontbijtjes en inmiddels heb ik best vaak de  vraag gekregen hoe ik het precies maak. Tijd dus voor een receptje!

Mijn ochtend begint altijd met het voeden van baby Ramos en het leegkolven van de andere borst zodat we die melk een keer in een flesje kunnen geven of in de vriezer kunnen doen. Daarna ga ik hem verzorgen en even met hem spelen. Meestal drink ik ondertussen een heerlijke zelfgemaakte cappuccino, deze zien jullie regelmatig op Insta-stories voorbij komen. Al met al kost dit best veel tijd en daarom maak ik op werkdagen mijn ontbijt vaak de avond van te voren.

OVERNIGHT OATS

IMG_4318

Je hebt nodig:

  • 100 tot 200 ml melk in welke variant dan ook. Ik koos dit keer soyamelk omdat ik de zoete smaak lekker vind in combinatie met de rest.
  • 30 tot 60 gram havermout.
  • Toppings: Banaan, frambozen, blauwe bessen, appel, kaneel of rozijntjes.

De hoeveelheden melk en havermout zijn geheel afhankelijk van hoe jij je havermout graag eet. Wil je hem wat dikker dan gebruik je minder melk en meer havermout, voor een dunnere variant doe je het andersom. Dat is soms even zoeken en uitproberen. 

IMG_4320

Nadat het bakje met alle ingrediënten een nachtje in de koelkast heeft gestaan kun je het de volgende dag er zo uitpakken. Heerlijk!

WARME HAVERMOUT

Je gebruikt ook hiervoor weer ongeveer 100 tot 200 ml melk en 30 tot 60 gram havermout. Het fijne van dit ontbijt  is dat je kunt variëren in toppings waardoor het weer net even anders smaakt.

  • Neem een steelpannetje met anti-aanbaklaag en doe de melk er in
  • Zet het op het kleinste pitje en zet het vuur laag
  • Doe vervolgens de havermout erbij. Je kunt eerst met niet te veel beginnen, het 10 min op laten staan en kijken hoe dik het is. Nog te dun? Dan voeg je extra havermout toe.
  • Je laat het geheel ongeveer 15 min op het laagste vuur totdat de havermout in de melk getrokken is.

IMG_4319

Eet smakelijk!

Eet jij ook graag havermout in de ochtend? Ik ben benieuwd hoe jij het maakt of dat dit recept misschien wel als geroepen komt! Tijdens het NBFM programma leer je onder andere hoe je makkelijke recepten kunt maken en hoeveel je het beste van alles kunt gebruiken en toch gewicht kunt verliezen. Meld je nu aan via onderstaand formulier!

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Je bericht