RECEPT: Gezonde soep boordevol groenten (ook voor de baby)

Recepten | 0 reacties | 6 september 2017

blog-waarom-maaltijdvervangers-je-niet-helpenVandaag heb ik een heerlijke simpele soep voor jullie. Ideaal om te maken voor momenten dat je weinig tijd hebt om te koken want je kunt het ook gewoon invriezen. Ik gebruik veel groeten en producten zoals room zijn niet nodig.

Op werkdagen merk ik dat het soms lastig is om te koken. Hierin ben ik niet de enige want de vraag: ”wat kan ik nou het beste met avondeten doen wanneer ik moet werken?” krijg ik regelmatig terug van de NBFM deelneemsters. Niet zo gek ook want na een lange werkdag staat nog een heel avondritueel van kinderen op bed leggen en alles klaar leggen voor de volgende dag te wachten. Makkelijk eten dat je alleen op hoeft te warmen kan dan best je redding tot gezond eten zijn;)!

Omdat Ramos 7 maanden oud is krijgt hij behalve melk nu ook vast voedsel en dus maakte ik voor hem ook deze soep door alle kruiden er pas bij te doen na het uitscheppen van een paar bakjes voor hem. Dit zoete prakje is ook voor hem erg lekker.

Ingrediënten: 

2 volwassenen + invriezen

  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 6 wortelen
  • 1 courgette
  • 3 zoete aardappelen
  • 4 tomaten
  • 1 pakje diepvries pompoenblokjes van AH 450 gram of een verse pompoen. Het snijden van een pompoen vind ik een vervelend klusje en daarom pas ik altijd de voorgesneden.
  • kruiden (niet voor de baby): peper, knoflook en kerriepoeder. Eventueel kun je ook nog kurkuma en chilipoeder gebruiken.

img_9093

Je hebt voor deze soep een (grote) soeppan nodig!

Recept:

  1. Snijd alle ingredienten in grove stukken zoals je hierboven op de foto ziet. Dat zijn de tomaten, ui, wortel, zoete aardappel en courgette. Eventueel ook de pompoen.
  2. Fruit het ui door te bakken in olijfolie. Mocht je dit niet aan je baby willen geven dan laat je deze gewoon weg, kan prima.
  3. Doe vervolgens alle ingrediënten in de soeppan en voeg er  1.5 liter water aan toe. Zet het vuur hoog, doe de deksel er op en breng het aan de kook.
  4. Wanneer het water kookt zet je het vuur zachter er laat je het prakje 40 minuten koken.
  5. Na 40 minuten pureer je het geheel met de staafmixer tot er geen stukken meer in zitten. Is het te dik? Voeg dan extra water toe tot het de, volgens jou, juiste dikte heeft bereikt.
  6. Haal dan nu een paar scheppen voor de baby uit de pan want dan kunnen we de kruiden toe gaan voegen. Maak je dit gerecht niet voor de baby dan kun je bij stap 4 de kruiden toevoegen.
  7. Voeg de kruiden toe naar maak en roer het op een laag pitje door.

En dan is je soepje klaar! Deze soep kun je dus ook in de vriezer doen voor op werkdagen. Je haalt de bak er in de ochtend uit en hoeft het in de avond alleen maar op te warmen.

img_9105

Lekker om bij deze soep te eten is een geroosterde boterham met kipfilet!

Eet smakelijk!

Voor alle startinformatie over het NBFM ONLINE PROGRAMMA kun je onderstaand formulier invullen en verzenden. 

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Je bericht

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.