RECEPT: Gele rijst met gamba’s

IMG_6244

Ik noem het een culinair hoogstandje van simpele aard;). Zoals je gewend bent is dit ook weer een gezond en mager gerecht en dus helemaal NBFM proof. Eigenlijk ben ik normaal gesproken niet echt fan van koriander maar in dit gerecht vind ik het een smaakvolle toevoeging die eigenlijk niet mag missen. Kijk snel mee naar het recept!

Wij hebben met 2 personen van deze hoeveelheid gegeten en hadden nog een beetje over. Maar omdat wij geen kleine eters zijn denk ik dat de hoeveelheden die hier onder benoemd zijn voor 2 tot 3 volwassen personen óf voor 2 volwassenen en 2 kinderen voldoende zijn.

Ingrediënten:

  • 200 gram gele rijst
  • 5 tomaten
  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 15/20 gram verse koriander
  • 350 gram gamba’s
  • 500 gram sperziebonen
  • sambal badjak

Bereidingswijze:

Je hebt voor dit gerecht een ovenschaal nodig.

  1. Verwarm de oven 10 minuten voor op 220 graden.
  2. Snijd de tomaten in 4 grote stukken en maak de gamba’s schoon. Verwijder eventueel de staart.
  3. Snijd de knoflook in kleine stukjes en doe dit in een bakje. Voeg hier 3 eetlepels olijfolie en twee theelepels sambal aan toe.
  4. Kook de sperziebonen en rijst 10 minuten.
  5. Smeer intussen de tomaten en gamba’s in met het mengsel en zet dit circa 5-10 minuten in oven.

Processed with VSCO with f2 preset

Om de rijstbol te creëren doe je de  rijst in een kommetje waarna je deze op zijn kop op het bord zet. Om het af te maken bestrooi je het gerecht met koriander.

Eet smakelijk!

Wil jij meer inspiratie om gezonde en makkelijke recepten te maken? Meld je dan nu aan voor de NBFM CLINIC: FOOD & TRAINING van 16-09-2017 en leer hoe je weer balans kunt vinden in je eetpatroon en makkelijke recepten kunt maken voor je gezin. 

Er zijn slechte een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Je bericht