RECEPT: Eiwitpannenkoeken met lekkere toppings

About food Recepten | 0 reacties | 12 januari 2018

Deze eiwitpannenkoeken zijn zo lekker! Je kunt allerlei verschillende toppings gebruiken om qua smaak te variëren. Wij hebben onder andere aardbeien, chocolade en noten gebruik. Lees verder voor het recept!

 

INGREDIËNTEN

  • 70 gram bloem
  • 30 gram whey proteïne poeder (ik heb chocola gebruikt)
  • 1 ei
  • 200 ml magere melk
  • kaneel
  • kokosvet

 

Optionele toppings

  • blauwe bessen
  • aardbeien
  • banaan
  • appel
  • gemengde noten
  • rozijnen
  • gedroogde cranberry’s
  • cacao nips
  • pure chocola
  • kokos rasp
  • Griekse yoghurt

BENODIGDE MATERIALEN

  • 1 blender
  • 1 keukenweegschaalt
  • 1 maatbeker
  • 1 eetlepel
  • 1 theelepel
  • 1 snijplank
  • 1 aardappelschilmesje
  • 1 koekenpan

 

BEREIDINGSWIJZE

Stap 1 Voeg de melk, whey proteïne poeder, bloem, ei en een snuf kaneel in de blender. Zet de blender aan totdat het een gladbeslag is geworden.

stap 2 Zet de koekenpan op middelhoog vuur met een mespunt kokosvet. Voeg een dunne laag beslag over de bodem van de pan. Bak de pannenkoek een beide kanten ligt bruin aan.

Stap 3 Kies je topping en verdeel dit over de pannenkoek.

 

VOEDINGSSAMENSTELLING

Kilocalorieën 504

Eiwitten 45

Vetten 9

Koolhydraten 62

SMAKELIJK!

Meer recepten en inspiratie nodig? Zorg dan dat je bij ons in de mama-app komt en maak gebruik van de e-booken: ontbijt – lunch – diner – tussendoortjes. Word nu lid

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Je bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.