NBFM: GEZOND BARBECUEËN 

img_3707

Niets is lekkerder dan tijdens de warme lente- en zomerdagen buiten te eten, borreltjes te drinken met vrienden en heerlijk te barbecueën. Vaak merk je dat je tijdens een barbecue toch niet te iets te veel en vet eet, en dat is niet fijn wanneer je graag af wilt vallen. Regelmatig hoor ik van de NBFMama’s en mijn Instagram volgers dat keuzes maken dan lastig is en ze niet goed weten waar ze op moeten letten. En daarom deel ik vandaag een handige blog die je goed kunt gebruiken wanneer je een etentje hebt of zelf de barbecue aansteekt!
img_3710

TIP 1: Kies mager vlees of vis 

Speklapjes zijn natuurlijk hartstikke lekker maar behoren wel tot de vettere soort vlees. Omdat je tijdens een bbq altijd meer eet in totaliteit dan dat je normaal doet, denk aan 4 stuks vlees in plaats van 1, kun je het beste kiezen  voor mager vlees zoals kip, steak of tartaar. Vis is ook erg lekker op de bbq en deze kun je klaarmaken in een pakketje aluminiumfolie met zalm of witte vis en kruiden plus uitjes en tomaatjes.

img_3708

TIP 2: Gebruik geen sausjes

Geen sausjes gebruiken bij je vlees is vaak een kwestie van wennen. Toch kun je beter geen sausjes nemen wanneer je gewicht wilt verliezen omdat er vaak veel suikers en vetten in zitten. Zonder van al die extra calorieën. Dus zorg dat je lekker veel kruiden gebruikt om het vlees wat extra smaak te geven!

TIP 3: Drink water 

De meeste drankjes bevatten veel suiker en dus is het verstandiger om water te drinken. Hieronder zie je een heerlijk simpel zomerdrankje van water, ijsblokjes en kiwi die er ook nog erg gezellig uitziet;).

IMG_3333

TIP 4: Maak een salade of eet andere groenten

Je kunt frietjes bakken en heel veel stokbrood met kruidenboter eten maar dat tikt aan qua calorieën en vetgehalte en daarom kun je als side dish beter voor een salade of groenten kiezen. Mocht je wel graag een vorm van koolhydraten nemen dan kun je zoete aardappel koken en daarna op de bbq leggen in aluminiumbakjes.

Processed with VSCO with f2 preset

TIP 5: Let op de totale calorie-inname 

Iedereen herkent het wel, met een barbecue eet je vaak veel te veel. Het is gezellig en daarom eet je gewoon wat er voorbij komt zonder er bewust van te zijn wat je allemaal in je mond doet. Dit zorgt er echter wel vaak voor dat de totaliteit aan calorieën een stuk hoger is dan normaal.

Wat je kunt doen om dit te voorkomen:

  • Bedenk van te voren hoeveel stuks vlees of vis je gaat nemen
  • Probeer bewust te eten en niet alles zomaar in je mond te stoppen
  • Zo min moge side dishes

Extra tips:

  • Neem een goede espresso of fruit als dessert
  • Kleed de tafel mooi aan en laat het er gezellig uitzien
  • Zorg dat je eventueel iets kleins eet zodat je niet te veel honger hebt en daardoor alle bovenstaande tips niet kunt onthouden;)

 

En nu maar hopen dat de aankomende maanden de zon veel zal gaan schijnen zodat jullie vaak gebruik kunnen maken van deze tips! Wil je nog specifieker geholpen worden en volgende zomer zonder al te veel na te hoeven denken aan een barbecue aan kunnen schuiven, meld je dan nu aan voor het NBFM Online programma! 

Er zijn nog slechte enkele plekken beschikbaar voor de volgende startperiode. 

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Je bericht