RECEPT: Granola brownies met frambozen en blauwe bessen!

CakejeVanEigenDeeg_Zwanger_FruitGranolaBrownieBROWNIES! We gaan zondigen mama’s! Ik ben er fan van en dus ben ik blij dat Lian van cakejevaneigendeeg dit recept met ons deelt. De zwangere Lian verteld meteen een stukje over zichzelf en haar blog. Lees je mee?

Lian

Als fervent thuisbakster, blogger en mommy-to-be vroeg Kimberly mij of ik een heerlijk ondeugend recept hier wilde delen waar andere mama’s lekker eens mee kunnen zondigen. Ik koos ervoor om mijn favoriete brownies te maken, maar dan wel met een twist.

Voordat ik het recept deel is het misschien leuk iets over mijzelf te vertellen. Ik ben Lian, 31 jaar oud en word in mei voor het eerst mama. Ik zit nu in het tweede trimester (23 weken terwijl ik dit schrijf) en ben in verwachting van een meisje. Ik blog al een hele tijd op Cakeje Van Eigen Deeg, waar ik allerlei zelfgemaakte baksels deel. Ook vind je op mijn blog persoonlijke verhalen en andere inspirerende artikelen. Kom gewoon eens een kijkje nemen.

Met een knipoog naar het Newborn Fit Mama programma wilde ik een ‘gezonde’ draai geven aan mijn brownies. Ik moest denken aan die ontbijtjes van granola met yoghurt en vers fruit en liet mij inspireren. Brownies maken is niet moeilijk en het resultaat is altijd smakelijk. Als je dan gaat zondigen met iets lekkers, doe het dan goed. Dat is in ieder geval mijn motto. Niemand zal je vertellen de hele brownie in een middag in je eentje op te eten, want genieten doe je juist met mate en het liefst ook met familie en vrienden.

Granola brownies met frambozen en blauwe bessen

INGREDIËNTEN

  • 150 gr bloem
  • 25 gr cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 gr chocolade van goede kwaliteit (70% of meer)
  • 285 gr ongezouten roomboter
  • 3 biologische eieren
  • 150 gr donkerbruinebasterdsuiker
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • snufje zout
  • 175 gr frambozen en blauwe bosbessen (vers of uit ontdooid uit de diepvries)
  • handjevol granola

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht) en leg een vel bakpapier in een rechthoekige of vierkante ovenschaal (+/- 20x20cm).
  2. Bereid het browniebeslag volgens dit recept, maar zet het nog niet in de oven.
  3. Verdeel nu het fruit over het beslag. Omdat het een dik beslag is zakt het niet naar beneden, zie hierboven. Als laatste verdeel je de granola die jij in huis hebt over de rest van de brownie, dit mag ook jouw favoriete zelfgemaakte granola zijn.
  4. Bak de granolabrownie gaar in 50-60 minuten.
  5. Laat de brownie volledig afkoelen alvorens je deze gaat aansnijden. Serveer eventueel met wat extra frambozen en als je er zin in hebt voeg je nog een toef slagroom toe. Nu mag het nog even!

brownie_fruit_granola_stappenplan

Omdat je de brownie zelf in stukjes kunt verdelen, kun je de brownie prima in wat kleinere porties verdelen. Hierdoor hoef je jezelf toch net iets minder schuldig te voelen voor het eten van dat super lekkere stukje brownie.

brownie_granola3

Deze granolabrownies zijn verleidelijk lekker en je moet als mommy-to-be maar zo denken: nu mag het nog. En als je lekker bezig bent om die zwangerschapskilo’s te verliezen, dan mag je jezelf ook vast wel een keer verwennen van Kimberly.

CakejeVanEigenDeeg_Zwanger_FruitGranolaBrownie2

Bedankt dat ik mijn recept hier mocht delen en kom zeker een keer een kijkje nemen op cakejevaneigendeeg voor nog meer lekkers en waar je meer over mij en mijn zwangerschap kunt lezen.

Liefs Lian 

Bedankt lieve Lian voor het delen van dit overheerlijke recept en de prachtige foto’s die je hebt gemaakt. Helaas woon je niet in de buurt en dus zal ik ze zelf moeten maken;). En dat ga ik binnenkort zeker doen want o wat ziet het er heerlijk uit. Geniet van je zwangerschap en je prachtige buik. Ik ga je blijven volgen op instagram.

Liefs,

Kimberly