Ik heb de hele dag honger! Herkenbaar? Tips voor snaaibuien

Soms heb je van die dagen dat je echt de hele dag trek hebt. En ja, ik ook;). Een keer in de zoveel tijd heb ik zo’n dag er tussen zitten waarop ik de hele dag een knorrende maag heb en constant aan eten denk.

Vaak hoor ik tijdens een online sessie dat die drang naar eten het heftigst is wanneer de menstruatie er bijna aan komt en het dus komt door de hormonen. Wie herkent dit niet?

Tijd dus voor wat tips! 

Een van de dingen die je kunt doen is ”gewoon” streng zijn voor jezelf en blijven bij hetgeen je altijd doet en wat je in de planning had voor die dag. Geen extra dingen, niet teveel over nadenken en gewoon doen wat je moet doen. Als je dat kan: top! Dat betekent dat je bij je plan kunt blijven en eet richting je doel.

Om het blijven bij je plan wat makkelijker te maken zou je tussen je eetmomenten wat meer kunnen gaan ”doen”. Als je in de mogelijkheid bent zorg dan dat je gaat bewegen. Ga lekker naar buiten of doe een thuis-workout. Ben je op je werk en heb je een kantoorbaan? Probeer dan te concentreren op iets anders door bijvoorbeeld naar de wc te gaan, letterlijk weg te lopen van je situatie en gedachten, en daar tot bezinnen te komen. Stuur je gedachten…

Wat je ook kunt doen is je dagmenu wat aanpassen zodat je een meer gevuld gevoel krijgt. Een boterham met kaas en een met pindakaas is altijd zo snel op en op zo’n dag heb je dan vast nog zin in meer.

Maak dan een ”gezond” feestje van je maaltijd! Zoals deze omelet met plakjes kipfilet, tomaat, een halve rode ui en kruiden. Hoe lekker is dat! Daarnaast nog een kwart courgette (goedkoop en weinig kcal) gebakken in de pan met een paar pijnboompitjes. Voeg er 1 boterham aan toe en je hebt echt veel meer het gevoel dat je verzadigd bent. Een uitgebreide salade met een boterham werkt ook altijd goed vind ik.

Voorkom dus het snaaien of een eetbui door een keuze te maken. Kies voor NEE of voor NEE met aanpassingen;).

Deze lieve mama koos ook voor NEE, deed het PRO programma, en verloor 9 KG:

Vraag hier direct informatie aan over een van de NBFM programma’s:

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Je bericht

Ik ga akkoord met het versturen en opslaan van deze gegevens