Gezond bananenbrood recept

Zin om een hele lekkere en simpele snack te maken? Dan heb ik hier een fijn recept voor je: een bananenbrood! Geheel Newborn Fit Mama proof en geschikt om te eten als je bezig bent met gewicht verliezen. Een voordeel van bananenbrood is dat je het in plakjes kunt bewaren in de vriezer dat je een bevroren plakje mee kan nemen naar je werk als healthy snack, ideaal.

De toppings die wij gebruiken kun je veranderen mocht je deze niet lekker vinden om voorkeur hebben voor iets anders.

Gezond bananenbrood recept

Ingrediënten voor het bananenbrood:

3 grote bananen
100 gram havermout
80 gram maismeel of een andere meelsoort
2 eieren
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel agave siroop
5 eetlepels gemengde noten met cranberry’s

 

Benodigde materialen:

Oven
Keuken weegschaaltje
1 ovenschaal
1 ovenpapier
1 vork
1 grote bak
2 eetlepels

 

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2: Doe de banaan in stukken, met de afgewogen havermout, maismeel, eieren, kaneel en agave siroop in de bak en prak het geheel fijn, zodat het een mengsel wordt. Voeg hier 3 eetlepels gemengde noten met cranberry’s aan toe.

Stap 3: Plaats het ovenpapier in de ovenschaal en doe hier het mengsel in en verdeel dit gelijkmatig over de bodem. Verdeel vervolgens een aantal schijfjes banaan en de overige noten met cranberry’s over de bovenkant.

Stap 4: Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat deze +/- 30 minuten in de oven staan. Prik met een vork na 30 minuten in het bananenbrood. Komt de vork er weer schoon uit dan is hij gaar. Afhankelijk van je smaak en hoe krokant je het bananenbrood wilt kan je het nog even 5- 10 minuten laten staan in de oven.

 

Voedingssamenstelling voor het hele bananenbrood:

Kilocalorieën 1667
Eiwitten 43 gram
Vetten 40 gram
Koolhydraten 266 gram

Gezond bananenbrood recept

Ga jij hem maken? Laat het ons weten! Tag Newbornfitmama op Instagram en laat ons jouw bananenbrood zien!

Liefs,

handtekening Kimberly