Chocolade bounty ballen 

Een heerlijk recept voor de chocolade liefhebbers onder ons. Op vele websites en forums zie je het voorbij komen met uiteenlopende recepten en ingrediënten. En het is echt heerlijk! De coconut snippers die je gebruikt geven je echt het bounty-gevoel. Het is leuk en makkelijk om te maken voor als je visite krijgt en onwijs lekker bij de koffie of thee. Lees verder en zie welke ingrediënten en materialen je nodig hebt en hoe je het precies maakt. Chocolade bounty ballen, lekker!

Ingrediënten(voor +/- 12 ballen)

 • 70 gram amandelen. Je kan hier ook kiezen voor gemengde noten
 • 1 eetlepel cacaopoeder
 • 1 theelepel kokosvet
 • 25 gram pure chocolade
 • 12 dadels
 • Scheutje agave siroop
 • 1 eetlepel coconut snippers

Chocolade bounty ballen

Benodigde materialen

Staafmixer + bakje, 1 eetlepel, 1 theelepel en extra 1 plastic bakje.

Bereidingswijze

 1. Doe de dadels in een bakje met warm water en laat deze +/- 10 minuten weken. Knijp vervolgens het water eruit en maal ze fijn met de staafmixer.
 2. Voeg alle andere ingrediënten toe aan het bakje van de staafmixer en maal het tot een grof mengsel. Mochten er hele grote stukken overblijven haal dan het mengsel eruit en voeg de grote stukken opnieuw toe aan de staafmixer.
 3. Rol de balletjes en druk het stevig aan. Plaats een eetlepel coconut snippers in een bakje en rol de balletjes hier doorheen.
 4. Laat de chocolade bounty balletjes ongeveer 30 minuten opstijven in de koelkast.

Chocolade bounty ballen

Voedingssamenstelling

Deze overheerlijke Chocola bounty ballen bevatten ongeveer 75 kilocalorieën per bal. Het advies is dus niet om er 12 op te eten want dan krijg je echt een kilocalorie-bom binnen. Het is heerlijk bij een kop koffie of kop thee. De ingrediënten voor 12 ballen bevatten in totaal 900 kilocalorieën waarvan 23 gram eiwitten, 69 gram vetten en 46 gram aan koolhydraten.

Wil je nog meer chocolade? Maak dan eens deze Verantwoorde brownie chocoladecake!

Ik zou het ontzettend leuk vinden als je mij laat weten of je de chocola bounty ballen gaat maken en of je ze net zo lekker vond als ik. Laat je een berichtje achter? Dit recept staat ook in het Newborn Fit Mama e- book en zijn al meerdere malen gemaakt door moeders uit de community.

Handtekening Kimberly mutzers