Recept: Bananenbrood!

4fcbb2c5-5a76-48c4-a04e-db5259a095d3RECEPT BANANENBROOD!

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik deze overheerlijke bananenbrood heb gemaakt. Vandaag vieren wij onze vrijheid en dus…

dacht ik laat ik eens beginnen met een heerlijk ontbijt. Bananenbrood is lekker zoet, en daarom ook ideaal als tussendoortje. Vooral omdat je de plakjes gewoon in een boterhammenzakje in kunt vriezen. Heel fijn want dat kun je dan mooi meenemen als tussendoortje wanneer jullie weg gaan. Zo en nu het recept!

Wat heb je nodig?
8be9bb16-6302-48fd-b329-1e37c03d5af9
– 2 eetlepels melk

– 3 bananen

– 100 gram gemalen havermout

– 80 gram volkoren tarwemeel

– 2 eieren

– Een topping. Deze keer koos ik voor kaneel, cranberries en (vries)frambozen 

Verwarm je oven voor op 175 graden

Om mee te beginnen prak je de 3 bananen in een grote bak, totdat het glad is. Vervolgens meng je dit met de 2 eieren en de 2 eetlepels melk. De 100 gram havermout maal je en daarna voeg je het samen met de 80 gram tarwemeel toe aan de rest. Als laatste komen de toppings. In mijn bananenbrood van vandaag koos ik voor  kaneel, cranberries en (vries)frambozen.

bfd41744-be1e-4408-8a8b-3e0f01570be2

 

 

 

 

 

 

 

Het mengel giet je vervolgens op het bakpapier in een bakvorm. En dan mag het zo’n 45 minuten in de oven. Eerst 30 minuten op 200 graden, daarna nog ongeveer 15 minuten op 225 graden.

En tadaaa! Daar is hij dan!

b8f2050a-c53e-4e2f-8d7e-572f76ea3c02

088e5c0c-ebe0-46a6-9285-21403b46087c

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik vind het bananenbrood echt een aanrader, dus ik zou zeggen; maak hem eens een keer! Of misschien heb je het al vaker gemaakt en heb je nog topping tips voor mij en de lezers? Schrijf het in de comments!

Liefs,

Kimberly