NBFM-INFO-WEEK Zwangerschapsupdate

c41d16f687cdc647e802c37b19745c71

Iets anders dan gepland wil ik vandaag toch een zwangerschapsupdate met jullie delen. Door omstandigheden ben ik niet in staat geweest om de update op video op te nemen. Maar desalniettemin gaan we er toch een leuk artikel van maken. Lees je mee?

Hoi (aanstaande)mama, leuk dat je mijn website bezoekt.

In principe was het de bedoeling om deze week, tijdens de NBFM-info-week, een aantal video’s met jullie te delen die een kijkje zouden geven in mijn leven als zwangere en het NBFM Online programma. Ik vond het leuk om mijzelf eens uit te dagen en dus 3 video’s, waaronder een Q&A, op te nemen voor deze week. En omdat het mij het beste leek om jullie zo recent mogelijk beeldmateriaal te laten zien, zou ik het gewoon allemaal een paar dagen van te voren opnemen.

Nu ik dit artikel schrijf besef ik dat dit nogal een ambitieuze keuze is voor iemand die 23 weken zwanger is, waarbij de zwangerschapskwaal vermoeidheid met stipt op nummer 1 staat, en ook nog eens midden in een verhuizing zit. Hoog tijd dus om wat meer rust in te bouwen!

Inmiddels ben ik dus 23.2 weken zwanger, en de tijd vliegt voorbij. De dag waarop ik de positieve test (lees: 5! oeps) in mijn handen had lijkt nog zo kort geleden. Ik zie mijzelf nog staan in de badkamer, in mijn eentje maar toch ook ineens weer niet.
DSCN0447

Na de 8 weken echo was het tijd om het mooie nieuws aan vrienden en familie te vertellen. Wat was iedereen blij!

Ik merkte al snel dat mijn hoofdkwaaltje toch wel de (extreme)vermoeidheid  was. Tijdens het eerste trimester lag ik vrijwel elke avond al om 20.00 uur met gtst in bed, om vervolgens een uurtje daarna wel in slaap te vallen. Dat gaat wel over hoor! hoorde ik om mij heen. Nou gelukkig, het komt vast goed, dacht ik nog. Eigenlijk was ik allang blij dat ik geen last had van misselijkheid en overgeven, dat lijkt me echt heel erg heftig.

Zoals je waarschijnlijk al kunt raden, die vermoeidheid ging niet over. Gelukkig is alles bij elke controle nog steeds goed en dus is het een kwestie van ”gewoon” op tijd rust nemen en niet te veel willen doen. En hoe cliché het ook klinkt, het kan altijd erger en de gezondheid van de baby is het belangrijkst.

Het goede nieuws is trouwens dat ik mijzelf nu wel elke avond de rust gun om heerlijk op tijd naar bed te gaan en dan te genieten van het baby’tje dat lekker trappelt in mijn buik. Het mooiste gevoel dat er is!

Sinds week 20 merk ik dat mijn buik echt aan het groeien is. Op de foto hier onder is het misschien niet heel erg duidelijk te zien maar volgens mij is het een vrij puntig buikje naar voren. Volgens kenners best wel een echte jongensbuik. Wat denken jullie?

unnamed

Ik hoop dat je de alternatieve zwangerschapsupdate toch leuk vond om te lezen. Uiteraard ben ik benieuwd of er lezers zijn die ongeveer even ver zijn als ik? Of Misschien zijn er mama’s die nog tips hebben waar ik wellicht iets aan heb? Laat een berichtje achter bij de comments, dat zou ik super leuk vinden!

Er zullen deze week nog meer artikelen online komen. Om op de hoogte te blijven van de onderwerpen en tijdstippen kun je mijn instagram in de gaten houden. 

Liefs,

Kimberly