Food-photodiary Kraamweek

Vandaag ga ik een Food-photodiary van mijn kraamweek met jullie delen. Om eerlijk te zijn was ik tijdens onze eerste dagen thuis met Ramos niet bepaald bezig met het maken van foto’s van het eten maar gelukkig had mijn vriend deze taak even van mij overgenomen;). En daar ben ik blij om want dat geeft mij de mogelijkheid om het begin van mijn eetpatroon na de zwangerschap met jullie te delen. En dat ligt toch iets anders dan ik had verwacht…

Uiteraard was ik tijdens de eerste week alleen bezig met mijn kersverse gezin. Het gevoel dat ik meteen had toen ik Ramos voor de eerste keer zag is niet te beschrijven. Zo puur en zo bijzonder. Meer hierover schreef ik in :Ramos is geboren!

Laten we beginnen met een greep uit de gerechten en snacks die ik at tijdens de eerste 2 kraamweken. Ik heb gemerkt dat de hormonen mijn lichaam nog lang niet uit zijn en ik dus nog steeds, net als tijdens mijn zwangerschap, meer behoefte heb aan lekkere zoete dingen en vettige snacks. En het klinkt misschien een beetje raar uit de mond van een personal trainer maar dat vind ik op dit moment nog niet heel erg. Uiteraard zorg ik wel dat ik voldoende en goede voedingsstoffen binnen krijg en ga ik niet ”helemaal los”, maar ik wil ook de focus nog niet leggen op de start van het afvallen na mijn zwangerschap. Laten we zeggen dat ik nog in een soort van zwangerschapsmodus zit;).

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. De beschuitjes met muisjes die ik heb gegeten heb ik maar niet geteld. Veel te veel! En het mooie is, normaal gesproken hou ik daar niet eens van. Maar nu hoort het er gewoon bij. De koffie is trouwens ook niet aan te slepen, ook daar heb ik veel behoefte aan.  

IMG_9530image2 (2)image1 (10)

 

 

 
 

 De eerste foto is van een ontbijtje op bed dat ik van de kraamhulp kreeg. Wat een verwennerij. We mogen blij zijn dat wij in Nederland zo goed begeleid en ondersteund worden tijdens de eerste week met een baby. De tweede foto is een salade met tonijn, jammie! En op de 3e foto zie je een heerlijke pasta pesto. RECEPT

image4

image5IMG_9541

 

 

 

 

 

 

Dat ziet er lekker uit he die gezonde banaan mugcake op de eerste foto. Hij staat ook op mijn INSTAGRAM. De tweede foto is een bijzondere, mijn eerste wijntje!! Ik heb maar een paar slokjes op maar het was heerlijk! Op de 3e foto die je een snack die ik at na het geven van borstvoeding. 

IMG_9524IMG_9752IMG_9638

 

 

 

 

 

 
Frietjes! Mijn schoonouders kwamen een dag op bezoek en aan het einde van de dag sloten we af met heerlijke frietjes en kroketten. Verder werd ik enorm verwend met sushi door mijn tante tijdens de tweede week van de kraamweek, daar had ik tijdens mijn zwangerschap al vaak zin in. De derder foto is een salade met couscous die ik zelf heb gemaakt. 
image1 (9)image3 (1)image2 (1)

 

 

 

 

Dat was hem dan! Ik ben benieuwd hoe jullie de kraamweken hebben ervaren op het gebied van eten? Ook ben ik benieuwd of jullie weleens een wijntje drinken of dronken wanneer je borstvoeding gaf. Het is nogal een veel besproken onderwerp en ik ben benieuwd hoe jullie hier over denken?

Over een tijdje ga ik beginnen met een nieuwe rubriek waarin ik jullie meeneem in het verliezen van mijn zwangerschapskilo’s en het weer fit worden met het NBFM programma. Later meer!

Liefs,

Kimberly 

Voor alle startinformatie over de Newborn Fit Mama programma’s kun je onderstaand formulier invullen en verzenden. Stuur je liever een mail? Dat mag! info@newbornfitmama.nl

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Je bericht