5 tekenen dat het tweede trimester begonnen is

5d00c894c57fac436b04975bf9e2a928_thumb

Kwaaltjes tijdens een zwangerschap, de een heeft  er helemaal geen last van maar de andere mama (to be) valt van de een in de ander. Omdat ik het zelf ook maar al te interessant vind om op internet rond te kijken hoe andere mama’s hiermee omgaan, dacht ik laat ik mijn ervaringen gewoon met jullie delen. Kimberly’s zwangerschapskwaaltjes, lees je mee?

Een kleine maand geleden heb ik een zwangerschapsupdate geschreven waarin ik vertel dat ik vrij veel last heb van vermoeidheid. Hoe ik hiermee omga lees je hier

Op dit moment ben ik 27 weken en een paar dagen zwanger en inmiddels dus in het 3e (en laatste!!) trimester aangekomen. Omdat ik nu nog niet weet hoe dit trimester gaat verlopen zal ik vandaag mijn zwangerschapskwaaltjes uit het 2e trimester benoemen.

Laat ik maar meteen beginnen met de meest gênante.

1: De lachkick die overgaat in een huilbui. 

Nooit had ik iemand gehoord over dat het tijdens een zwangerschap mogelijk is dat het lichaam 2 emoties echt door elkaar haalt. Ik heb er flink ”last” van gehad tijdens de eerste 2 trimesters. Dan vond ik iets heel erg grappig en moest ik daar (buitensporig) hard om lachen. Op zich is het al gênant genoeg dat je niet kunt stoppen terwijl iedereen je aankijkt en niet helemaal begrijpt dat ik het echt zo grappig vind. Maar om het nog erger te maken, regelrecht daarna kwam dan de huilbui. Ineens moest ik dan dus huilen in plaats van lachen. Te bizar eigenlijk he? Gelukkig heb ik inmiddels een aardige babybuik en snappen mensen dan wellicht eerder dat ik er eigenlijk zelf dus niks aan kan doen;)

 

2: Zwangerschapsdementie.

Op dit moment valt of staat alles met een goed bijgehouden notitieblok. Waar ik vroeger alleen mijn hersenen en telefoonagenda gebruikte heb ik nu nog niet eens genoeg aan dit alles plus een notitieblok. Sinds het laatste deel van het tweede trimester zijn mijn hersenen een soort van sponsjes die eigenlijk gewoon uitgedroogd zijn. Om het enigszins in de hand te houden koop ik dus regelmatig nieuwe leuke blokjes waarin ik probeer zo veel mogelijk op te schrijven. En volgens mij kan ik niet genoeg van die blokjes hebben, ik hoor namelijk van veel moeders dat dit na de zwangerschap ook nog wel een tijdje zo blijft.

unnamed

 

 

3: Rugpijn.

In het begin van het 2e trimester kreeg ik last van rugpijn. Het is niet continu aanwezig, het komt en het gaat. Of het nou de banden zijn weet ik niet maar het kan soms best vervelend zijn. Zo merkte ik vorige week ineens dat ik flink last van mijn onderrug had na een paar uur op een klapstoel te hebben gezeten. Nog steeds vind ik dat gek en had er daarom op dat moment ook helemaal niet bij nagedacht. Verder merk ik dat het steeds moeilijker is om netjes rechtop te zitten met beide benen op de grond. Ik zit steeds vaker ”lekker” onderuit, wat juist niet zo handig is voor die rug. Gelukkig ga ik sinds een tijdje elke week naar zwangerschapsyoga van yogavoormama, waar ik oefeningen doe voor mijn rug.

unnamed

4: Keuzestress.

Voor degene die mij kennen, ja ik weet het, twijfelen is niet echt bepaald iets nieuws. Maar om eerlijk te zijn is het nu nog erger. In het begin van de zwangerschap had ik er minder last van en was ik voor mijn gevoel juist meer standvastig. Naarmate het 2e trimester vorderde begon de keuzestress weer toe te slaan. Waar ik dan over twijfel? Nou gewoon, of ik spinazie of broccoli wil eten. Of over de kleur van het boxkleed/ zijn eerste pakje/ de bodylotion die ik voor hem wil gebruiken, en ga zo maar door. En natuurlijk kan je dan 100 keer tegen mij zeggen dat het niets uitmaakt, dat weet ik ook wel maar ik zal toch een beslissing moeten nemen en dat is moeilijk als je zwanger bent. Het is dan wel weer fijn dat ik de zin ”ja maar ik ben zwanger” er heel makkelijk in kan gooien, helpt altijd.

5: Brandend maagzuur.

Ja het is de welbekende. Hij is er sinds een week of 2 en komt alleen wanneer ik zoet heb gegeten. Gelukkig heb ik er niet erg veel last van hoor. Het bederft alleen mijn napret als ik net toe heb gegeven aan mijn grootste vijand:

unnamed (1)

 

Zo, hierbij zijn we weer aan het einde gekomen van mijn top 5 zwangerschapskwaaljes uit het 2e trimester. Ik ben super benieuwd of jullie je herkennen in deze kwaaltjes? Ook weleens lach/huil emoties door elkaar gehaald?

Tegen het einde van het 3e trimester zal ik nog een zwangerschapskwaaltjes 3e trimester schrijven. Om op de hoogte te blijven kun je mij volgen op instagram.

Liefs,

Kimberly