Tips! Hoe organiseer je een Babyshower?

IMG_7770

Vorige week zondag werd ik enorm verrast door mijn lieve vriendinnen & familie. Speciaal voor mij en onze kleine man in mijn buik hadden ze een babyshower georganiseerd. Omdat het mij zo gelukkig maakt gun ik echt elke zwangere vrouw zo’n bijzonder moment. Vandaag deel ik mijn ervaring en tips over hoe je zo’n fantastische babyshower kunt organiseren. 

Wanneer?

Vaak wordt er geadviseerd om een babyshower tussen de 28e en 34e week van de zwangerschap plaats te laten vinden. Nu is het zo dat je tijdens het plannen met de agenda van veel mensen rekening moet houden dus zorg dat je op tijd begint met inventariseren wie wanneer kan. Is het niet de eerste zwangerschap of zijn er bijzonderheden waardoor het kindje(s) eerder kan komen dan is het verstandig om daar rekening mee te houden en het wellicht niet te laat te plannen. Op de dag van mijn babyshower was ik precies 32 weken zwanger. 

Hapjes & drankjes

Het gezellige van een babyshower zijn onder andere de heerlijke hapjes en drankjes. Je kunt deze aanpassen op het tijdstip (middag/ avond) dat het plaats vindt. Mijn vriendinnen & familie hadden goed uitgepakt en voor heel wat lekkers gezorgd. Toen ik binnen kwam zag ik overal blauwe zoete lekkernijen zoals Jip & Janneke snoepjes in een blauw doosje, en lange vingers gedoopt in witte chocolade en bestrooid met blauwe muisjes. LEKKER! Ook hadden ze een super mooie taart besteld met een foto van mij en mijn zwangere buik in mijn Newborn Fit Mama werk-shirt. Ook aan de hartige trek hadden ze gedacht door sandwiches met zalm, kip en ei te maken. De drankjes werden in leuke blauwe champagneglaasjes ingeschonken. Wanneer je een babyshower organiseert voor iemand die van alcoholvrije cocktails houdt dan kun je deze in die champagneglazen te schenken.
IMG_7770

 

Activiteiten

Degene die de babyshower organiseert kent de zwangere in kwestie vaak goed, het uitkiezen van activiteiten kun je dus meestal goed op de persoon aanpassen. Zo wisten mijn vriendinnen & familie dat  ik hartstikke goed kan zingen (HAHA!) en hadden daarom een mama quiz voor mij ontworpen. Uiteraard met de meest onmogelijke vragen, om ervoor te zorgen dat ik na bijna alle vragen fout te hebben beantwoord, 10 kinderliedjes moest zingen. Natuurlijk werd dit ook gefilmd en zullen mijn zangkwaliteiten vast nog vaak te horen zijn. Ik kreeg trouwens als beloning wel een super mooi cadeau die ze gezamenlijk hadden gekocht, dat dan weer wel! 

Voorafgaand aan deze lachwekkende activiteit hadden ze ook nog een ontzettend bijzondere invulling van de dag. Iedereen had een voorleesboekje voor de baby meegenomen en in de kaft een stuk tekst voor mij of de baby geschreven. Ik moest het dan hardop voorlezen en raden van wie het was. Uiteraard vlogen de tranen alle kanten op door deze lieve en grappige verhalen. Echt een aanrader en een mooi aandenken. 

IMG_7815

 

Cadeautjes

Cadeautjes krijgen is leuk! En als je zwanger bent dan krijg je er nogal wat, is mijn ervaring. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ze zo’n mooi en lief cadeau voor mij hadden gekocht. Maar, en dat klinkt misschien cliché, er gaat niets boven het samen zijn en het vieren dat er binnenkort een klein mensje geboren gaat worden. Het idee dat mensen dit voor je organiseren en dat ze die dag komen om met jou te zijn is al bijzonder genoeg. Daar kan geen cadeau tegen op. Maar omdat het natuurlijk wél leuk is en ook een beetje bij hoort zijn er een aantal opties waar je over na kunt denken. Je kunt er voor kiezen om iedereen zelf te laten bepalen of en wat zij geeft, je kunt een gezamenlijk cadeau geven, en mocht de zwangere een ”wish-list” hebben kun je daar ook altijd nog gebruik van maken. 

Essentials

  • Versiering! Een tip: Action heeft veel opties om het huis leuk te versieren.
  • Camera! Zorg dat er mensen zijn die een fotocamera meenemen. Het is zo leuk om foto’s en filmpjes terug te zien en bewaren.
  • Verassing! Probeer het echt geheim te houden. Waarschijnlijk hoopt ze al wel op een babyshower maar probeer de precieze datum geheim te houden.
  • Whatsapp groep: hebben jullie tijdens het organiseren een whatsapp groep gebruikt? Voeg aan het einde de zwangere toe, kunnen jullie alle foto’s met elkaar delen.

IMG_7818FullSizeRender (2)

IMG_7809 FullSizeRender (9)FullSizeRender (6)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was  fantastisch! Ik hoop dat, wanneer je een babyshower voor iemand gaat organiseren, je iets hebt aan mijn tips & ervaringen. Ben jij ook al eens verrast met een babyshower? En hoe was dat? Ik ben benieuwd, deel jouw tips in de comments! 

Liefs,

Kimberly