RAMOS is geboren! 

De eerste blog na de geboorte van onze zoon Ramos. Wat bijzonder! Vandaag vertel ik hoe de eerste 3 weken met onze kleine man waren. Lees je dit bijzondere en persoonlijke artikel mee?

Waar ga ik beginnen? Er valt zoveel te vertellen. De laatste 3 weken zijn snel gegaan maar er is zoveel gebeurd en dus ga ik nu maar proberen om bepaalde momenten eruit te halen en te beschrijven in dit artikel.

Het laatste zwangerschapsblog dat online kwam was 39 weken zwanger en hebben jullie gelezen op vrijdag de 13e, de dag dat mijn bevalling begon;). Ik schreef toen dat ik best last had van voorweeën en enorm ongeduldig werd, wanneer zou het nou beginnen?

In de nacht van donderdag op vrijdag merkte ik verandering in de intensiteit van de (voor)weeen. Ze kwamen steeds frequenter en gingen steeds meer pijn doen. Na een aantal uren op de bank en meerdere douchebeurten zijn we de weeen gaan timen. Rond een uur of 10.00 uur in de ochtend kwam de verloskundige en bleek ik inderdaad 1,5cm ontsluiting te hebben, YES!

Om een lang, mooi (en vooral pijnlijk;) verhaal kort te maken heeft het even geduurd voordat onze kleine meneer in het ziekenhuis ter wereld kwam. Om precies te zijn bijna 24 uur later op zaterdag 14-01 bij 39.6 weken zwangerschap.

img_9323

Het gevoel dat ik toen had is onbeschrijflijk. Een gevoel van onvoorwaardelijke liefde. 

Omdat Ramos en ik koorts hadden door de ruggenprik moesten wij nog een nachtje in het ziekenhuis blijven. En dat vond ik achteraf helemaal niet erg. De verpleging hielp ons met ”opstarten” en ik vond het gewoon een fijn gevoel dat ze er in de nacht ook altijd waren. 

Op zondag mochten we naar huis en daar stond onze fantastische kraamhulp Jolanda van Lunavi Kraamzorg ons op te wachten. In het ziekenhuis merkte ik dat ze weinig tijd hadden om mij goed te ondersteunen met de borstvoeding dus ik was blij dat ik snel weer naar huis mocht. Onze kraamhulp nam alle tijd en dezelfde dag nog liep het als een trein. 

Om eerlijk te zijn waren de eerste nachten met Ramos erg pittig. Ik was nog erg moe van de bevalling en Ramos snapte duidelijk het verschil tussen dag en nacht nog niet. En wanneer hij dan sliep kon ik niet slapen omdat ik zo onrustig was. Ik was continu alert en gefocust op hem. Na een paar nachten hebben we hem in de avond voor het slapen gaan in bad gedaan en dat hielp, hij werd lekker slaperig van het warme water.

Inmiddels doen we dat niet meer en komt hij na zijn avondvoeding nog 1 keer per nacht en dan in de ochtend tussen 06.00 en 07.00 uur weer. Nog steeds pittig hoor vind ik die gebroken nachten want na zijn voeding duurt het wel een tijdje voordat hij weer in slaap valt. 

SubstandardFullSizeRender

Stoere Ramos met zijn geboortekaartje van tsjipgeboortekaartjes.nl

Inmiddels hebben we wat meer ons ritme gevonden en zijn we aan het genieten met ons gezin. Zo ga ik elke dag buiten een rondje lopen met hem en gaan we langzaam aan kleine uitstapjes maken. Voor alles is een eerste keer en alles is daarin even leuk. Wat dat betreft zijn al die mama clichés gewoon waar hoor! Vooral dat cliché over het tijd hebben voor jezelf. Douchen en op mijn gemakje eten hoort gewoon even niet bij het moeder zijn op dit moment want Ramos begint dan steeds precies op die momenten te huilen;). Ook heeft het schrijven van dit blog mij 10 x meer tijd gekost dan normaal. Hoewel dat niet alleen aan hem ligt maar ook aan het feit dat ik het liefst alles zou vertellen maar dat word dan ook zo’n lang verhaal. 

Wat ik wel nog wil vertellen is dat er straks gewoon weer video’s online komen op mijn youtube kanaal: Newborn Fit Mama. Ook via dit kanaal kunnen jullie straks mee gaan kijken hoe ik door middel van het NBFM programma mijn zwangerschapskilo’s weer ga verliezen en weer ga werken aan mijn conditie! Wil je meedoen? Vul dan onderstaand formulier in.

Voor alle startinformatie over de Newborn Fit Mama programma’s kun je onderstaand formulier invullen en verzenden. Stuur je liever een mail? Dat mag! info@newbornfitmama.nl

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Je bericht

Dat was hem dan, mijn eerste blog na mijn zwangerschap. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Ga jij bijna bevallen en zit je in spanning te wachten tot het gaat gebeuren? Of heb jij ook net de eerste kraamweken achter de rug? Ik ben benieuwd, laat je een berichtje achter?

Liefs,

Kimberly