MAMA VD WEEK: Mirjam ”een derde zwangerschap”

20170108-DSC_0529

Hoe zou het zijn om voor de derde keer zwanger te zijn? Mirjam is op dit moment zwanger van haar derde kindje en neemt deelt met ons hoe dat is! Lees je mee?

Mirjam

Hoi allemaal! Mijn naam is Mirjam en ik mag een gastblog schrijven voor Newborn Fit Mama. Wat ontzettend leuk om te doen!

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik woon samen met mijn vriend Bram en mijn zoontjes Noah Joe en Eli in het West-Friese stadje Hoorn. In juni verwachten wij hier nog een klein meisje bij! Ik prijs mezelf enorm gelukkig. Ik had namelijk 4 jaar geleden echt nog niet kunnen bedenken dat ik ooit (weer) een gezinnetje zou hebben. Toen was ik namelijk al even een single mommy en woonde alleen met Noah en onze poes Pip. Hoe snel dingen kunnen veranderen, had ik toen echt nog niet kunnen bedenken!

Mijn grote droom was altijd om een groot gezin te hebben. ’s Avonds een tafel vol met kids leek mij het ultieme geluk. Ik had nooit echt bedacht op welke leeftijd ik een gezin wilde starten, maar ik wist wel dat ik jong moeder wilde worden. Toch werd ik iets eerder moeder dan gepland. Noah Joe was een “cadeautje”, waardoor mijn leven even helemaal op de kop kwam te staan. Gelukkig was en is hij een enorm blij en makkelijk kind, dus aan het moederschap was ik al redelijk snel gewend. Van een roze wolk was er tijdens mijn eerste zwangerschap totaal geen sprake. Dat heb ik altijd als een gemis beschouwd. Ik wilde graag een tweede kindje, waar ik wel al vanaf het begin naar mocht verlangen en van kon genieten, maar in die relatie zat dat er niet meer in.

20170201-DSC_1151

Toen ik mijn nieuwe vriend leerde kennen kwam het onderwerp kinderen al vrij snel ter sprake. Logisch misschien, als er al een in het spel is. Binnen drie maanden woonden we samen en binnen een jaar was er al een serieuze kinderwens. Lang hoefden we niet te wachten voordat die wens in vervulling kwam. Ik genoot volop van deze zwangerschap! En alhoewel ik veel meer last had van kwaaltjes dan tijdens mijn zwangerschap van Noah zat ik deze 9 maanden op een echte roze wolk mét glitters. Ik had bijna alle zwangerschapsapps op mijn telefoon en las mama-magazines van voor naar achter.De babykamer was in het tweede trimester al helemaal ingericht en alle aankopen waren al ruim voor de uitgerekende datum in huis. Aangezien er 8 jaar tussen beide zwangerschappen zat, beleefde ik deze weer alsof het mijn eerste was.

Inmiddels is Eli twee jaar en worden de jongens over 3 maanden grote broers van een zusje. Ook deze zwangerschap is weer compleet verschillend van de vorige twee. Want zo druk als ik bezig was met de vorige, zo snel vliegt deze aan me voorbij. Ik heb amper een magazine over zwangerschap aangeraakt en de apps had ik na de positieve test wel gedownload, maar nooit gebruikt. Ik vergeet zelfs af en toe dat er weer een klein mensje in mijn buik groeit! Gelukkig heb ik mijn blog The Baby Project, zodat ik er toch nog af en toe aan word herinnerd.

20170301-DSC_0714

 

Ben je benieuwd hoe ik de laatste loodjes beleef? Wat mijn plannen zijn en hoe het met Project Babykamer af zal lopen? Volg mij dan op mijn blog of Instagram!

Liefs, Mirjam

Bedankt lieve Mirjam dat je dit verhaal met ons wilde delen. Wat bijzonder om voor de derde keer mama te mogen worden. Ik wens je nog een fijne zwangerschap en geniet van alles dat komen gaat!

Wil jij ook jouw inspirerende/ grappige/ ontroerende/ realistische verhaal met ons delen? Mail naar info@newbornfitmama.nl

Liefs,

Kimberly