KICK-OFF!! MAMA VAN DE WEEK: Tessa ”(Op)voeding; het is zo makkelijk nog niet”

Processed with MOLDIV

Vandaag de kick-off van de NIEUWE RUBRIEK ”MAMA VAN DE WEEK” op newbornfitmama.nl!

Vanaf nu zal er elke woensdag een andere mama ons verblijden met een persoonlijk blog. Elke week zal er een ander onderwerp behandeld worden omtrent het moederschap & zwangerschap. Ik hoop dat jullie veel lees-plezier hebben elke woensdag!

We beginnen vandaag met mama Tessa. Ze is mama van een schattig meisje en op dit moment zwanger  van haar tweede dochter.

”Voordat ik zwanger was van onze dochter Lauren wist ik het állemaal heel goed. Voor ónze dochter alleen maar gezonde voeding. Geen potjes, verse groenten, gezonde tussendoortjes, biologisch, groene thee en water. Oh en vergeet niet de tv en de tablet. Uit den boze! Houten speelgoed en heel veel naar buiten.
En dan nu de realiteit.”

 

Lauren is inmiddels 17 maanden. Om 06.30 uur hoor ik vrolijke geluiden uit de slaapkamer. De dag is weer begonnen! We gaan naar beneden. Lauren gaat zelf de trap af, want ja als zwangere moeder heb ik niet altijd de energie om haar naar beneden te tillen en een beetje zelfstandigheid kan geen kwaad. Maar dan (let op:) ze stiefelt naar de bank, kruipt in de hoek tegen het kussen met haar konijn en speen, trekt een dekentje over en pakt de afstandsbediening…en inmiddels weet ze ook hoe deze werkt.
Dus dat…waar gaat het mis al binnen de eerste 15 minuten van de dag..? Als het aan mevrouw ligt dat kijkt ze de hele dag BabyTV.

Terwijl je net zelf wakker bent en nog één oog dicht hebt is het opvoeden en consequent zijn alweer begonnen. De tv gaat uit en de afstandsbediening gaat weg. Ik pak de bak met PLASTIC speelgoed voor haar. Plastic, hout, tja…het was een goed voornemen, haha. Lauren vermaakt zich goed met haar Little People speelgoed.

Terwijl ik haar melk klaar maak en haar boterham smeer (beide niet biologisch) speelt ze heerlijk.
Ik loop met mijn brood de woonkamer in, kijk naar Lauren, naar de tafel en weer naar Lauren.
Wij eten altijd aan tafel. ‘S ochtends, ‘s middags en ‘s avonds. Maar ja.., ze speelt zo leuk en gezellig…als ik haar broodje en melk nou gewoon op de kleine tafel zet dan kan ze het tijdens het spelen pakken.. En weer komt het aan op consequent zijn.
Lauren zit inmiddels in haar kinderstoel lekker te smikkelen. Ik pak mijn kop thee en broodje hagelslag. Lauren zet grote ogen op en begint te wijzen. ‘Die! Die!’ roept ze. Ze wil natuurlijk mijn hagelslag…
Als het aan Lauren ligt eet ze de hele dag lekkers. Chips, hagelslag, koekjes, het gaat er allemaal in.

Dit zijn nog maar drie voorbeelden van alle momenten die gedurende de dag naar voren komen. Jullie herkennen het misschien wel.
Nu ik moeder ben én zwanger ben van ons tweede meisje merk ik dat het moederschap net voetbal is. Als je langs de zijlijn staat kun je van alles roepen; ‘Het moet zo en ik ga het zo doen!’ Je weet het allemaal heel goed. Tot je zelf in het spel zit. Dan ontdek je dat het niet altijd even makkelijk is. Zeker als je niet altijd alle energie meer hebt en sneller moe bent omdat je zwanger bent en slechte nachten maakt.

unnamed (1)

Voeding en opvoeding. Wat doe je? Blijf je consequent? Ga je voor gemak? Of zoek je een middenweg?
Belangrijk is denk ik balans hierin te vinden. Gezonde voeding is belangrijk, je kind groeit en heeft goede voeding -en bouwstoffen nodig. Maar af en toe iets lekkers moet ook kunnen denk ik. Zo ook met de tv en de tablet. Ik denk dat de tv een enorm ding gaat worden als kinderen nooit mogen kijken maar de tv wel in de woonkamer staat en ouders zelf ook kijken.
En zo geldt dat eigenlijk voor alles wat gedurende de dag naar voren komt in het moederschap en het jonge leventje wat je op mag voeden.
Het aller belangrijkste? Blijf bij jezelf. Jij kent je kind(eren) en jij weet wat goed voor ze is.
En bovenal: geniet met je kinderen van alles wat gedurende de dag op hun pad komt!

Processed with MOLDIV

Volg Tessa, haar schattige dochtertje en haar zwangerschap op INSTAGRAM lieve_lauren !

Bedankt lieve Tessa dat je dit verhaal met ons wil delen. En wat heb je het mooi geschreven! Ik hoor regelmatig van mama’s dat het vaak toch net allemaal anders loopt dan ze van te voren hadden bedacht. Maar ach, zoals je zelf schrijft, als je bij jezelf blijft dan komt het wel goed.  

Bedankt en liefs,

Kimberly

Volgende week het verhaal van: Marloes! Zij verteld over hoe te vertrouwen op haar moedergevoel. Wil jij ook jouw inspirerende/ grappige/ ontroerende/ realistische verhaal met ons delen? Mail naar info@newbornfitmama.nl