MAMA VAN DE WEEK: Nicole ”Een tweede kindje op komst! Zo bereiden wij onze peuter voor

P1110767

Nicole van www.meisje-eigenwijsje.nl is zwanger van haar tweede kindje. Vandaag verteld zij over hoe ze haar dochtertje voorbereid op de komst van haar broertje. Want dat is nogal een ingrijpende verandering voor een peuter. Hoe ga je daar mee om? En wanneer vertel je haar dat ze straks niet meer het enige kind is? 

Nicole

Op het moment dat ik erachter kwam dat ik zwanger was van ons tweede kindje waren er een aantal mensen met wie ik dit heel graag wilde delen. Een ervan was mijn man uiteraard, maar ook onze dochter. Toch hebben we het nog niet meteen aan haar vertelt, omdat we eerst wilden weten of de eerste echo wel goed was.

Maar toen bleek dat alles goed was konden we het niet langer voor ons houden. En volgens de experts is dat ook heel goed. Je kunt het je kindje het beste zo vroeg mogelijk vertellen dat er een baby onderweg is aangezien ze op die manier lang genoeg de tijd hebben om eraan te wennen. Plus kinderen voelen dingen heel goed aan en als je iets voor hem of haar geheim houdt dan kan dat negatieve gevoelens met zich meebrengen.

Omdat onze dochter nu nog in het kleinste kamertje slaapt en deze straks voor de baby wordt zijn we al bezig om de andere “lege” kamer om te toveren tot een kinderkamer voor onze kleine meid. Alles is er al uit en het behang wordt er (as we speak) vanaf gehaald. Dat is echter wel een lastig klusje want het zit er al zo’n 50 jaar op haha, maar dat komt wel goed. Geduld siert de mens zeggen ze wel eens. We willen het kamertje uiterlijk in februari al af hebben zodat onze dochter er al lekker op tijd in kan. We willen namelijk niet dat ze het gevoel krijgt uit haar kamer weg te moeten voor de baby.

Wat wij ook nog doen is eigenlijk alles delen met onze peuterdame. Zo is ze al eens mee geweest naar een echo, mag ze zoveel vragen stellen als ze wil. Laten we haar zien hoe groot de baby is, heeft ze een foto van een echo op haar kamertje staan en bekijken we foto’s van toen Fay een baby was. Op die manier kan ze al een band opbouwen en leert ze een beetje begrijpen hoe het straks gaat met een baby.

Ook lezen we samen boekjes over het krijgen van een baby en over het zijn van een grote zus. Onze dochter voelt zich ook echt al een grote zus en dit laat ze dan ook elke dag al zien. Ze kijkt er echt naar uit en elke avond voor het slapen gaan aait ze over mijn buik, knuffelt ze hem en geeft er veel kusjes op. Ja dat wordt wel wat straks, grote zus Fay!

IMG_0601

En wat sluiten we af met een lieve foto! Inmiddels zijn we al een tijdje verder en is Nicole al in een verder stadium van haar zwangerschap. Wil jij weten hoe het met haar gaat? Kijk dan op haar instagram: meisje_eigenwijsje

Bedankt Nicole voor het delen van jouw verhaal! Volgende week verteld mama Rochella over het leven als stewardess in combinatie met moeder zijn. Wil jij ook jouw inspirerende/ grappige/ ontroerende/ realistische verhaal met ons delen? Mail naar info@newbornfitmama.nl

Liefs,

Kimberly