MAMA VAN DE WEEK: Mathilde ”Vertelt hoe kun je ook meer dan alleen mama kunt zijn”

IMG_9070Mathilde (33) is gelukkig getrouwd, mama van Julie (6) en James (3), en heeft een persoonlijke Lifestyle Blog Coffeeandkids. Vandaag verteld ze over hoe zij balans heeft gevonden in het moederschap in combinatie met haar eigen leven als vrouw. Ze is tenslotte meer dan alleen mama! 

Meer dan mama alleen…

Moe word ik er soms wel eens van…. die eindeloze top 10 lijstjes waarin het ene na het andere wordt opgesomd wat je allemaal niet meer kan als je mama wordt. Het wordt allemaal zo in het negatieve getrokken. En ja, natuurlijk zijn sommige berichten bedoeld om met een knipoog te lezen, maar feit blijft dat het wel erg vaak ter sprake komt. De ene nog meer overdreven dan de andere.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben echt niet zo’n mama die het moederschap alleen maar ‘halleluja’ vind. Ik heb ook mijn baaldagen en ‘is dit het nou’ momenten, maar dat hoort er gewoon bij. Er zijn zoveel dingen die je wél kunt als je mama bent, met én zonder kinderen.

IMG_9072

Vandaag maar eens even top 10 die je verteld wat je allemaal nog wel kan!

1. Koffie drinken

2. Douchen

3. Filmpje kijken

4. Shoppen voor jezelf

5. Me-time creëren

6. Op vakantie gaan

7. Uitslapen

8. Quality – time met manlief

9. Avondje stappen

10. Sporten

OK, hoor ik je denken….. Hoe dan? Nou, heel simpel…. Alles kan, maar er zal het een en ander voor geregeld moeten worden. Soms is dat een oppas: ik laat bv 1x p.w. een uurtje een oppasmeisje komen zodat ik kan hardlopen of zodat we samen uit eten kunnen. Willen we echt een avondje op stap of een enkele keer een weekendje weg dan hebben een lieve opa en oma klaar staan. Over oppassen en wegbrengen voel ik me echt niet schuldig, de kinderen vinden het altijd super leuk als er een oppas komt of als ze mogen logeren! Wat we ook wel eens doen, is de kinderen vast laten eten en dan wij pas als zij op bed liggen. Heb je ineens hele andere gesprekken aan tafel.

What about me-time, dagje shoppen (ja, ook gewoon voor jezelf), keer extra lang uitslapen etc. Last time I checked zijn de meeste mama’s ook voorzien van een papa aan hun zijde. Die kan ook prima een dagje de kinderen voor zijn rekening nemen hoor. Even zonder jouw, ongetwijfeld goed bedoelde, bemoeienissen voor de kinderen zorgen vindt hij vaak ook leuk. Uitslapen? Wij hebben ieder een dag in het weekend en nee, tot 12 uur lukt niet meer. Tot half 10 maakt mij ook al heel gelukkig.

Koffie’tje in de stad, heerlijk toch. De meeste lunchrooms hebben een leuke kinderhoek en prijs jezelf gelukkig met een new born in de wagen, die slapen vaak heerlijk. Met peuters en kleuters daarentegen moet je misschien niet verwachten in alle rust te kunnen genieten, maar het kan zeker wel gewoon gezellig zijn met hen wat te gaan drinken of ergens te lunchen.

Wat ik eigenlijk probeer te zeggen is dat je echt nog van alles kan als je eenmaal mama bent. Alleen zal je in bepaalde fases van je kindje(s) ook genoegen moeten nemen met wat minder van het een of ander. Er moet meer ‘gepland’ worden (lang leven de family planner) en om te voorkomen dat je geen aflosrooster draait met je partner……. Regel die oppas, breng de kleine even een paar uurtjes naar opa en oma of een vriendin en ga uit eten, een avond op stap, slaap uit, ga sporten etc.

Heb jij in bovenstaande top 10 er nog geen 5 af kunnen strepen, dan wil je toch echt het advies geven: Gun jezelf ook wat. Je hoeft niet alles zelf te doen en je bent meer dan alleen mama!

Liefs Mathilde

IMG_9071

Bedankt Mathilde voor het delen van jouw verhaal. Wat mooi om te lezen dat jij er voor kiest en het voor elkaar krijgt om naast het mama zijn ook voor jezelf regelmatig dingen te doen. Ik zeg; laten we die top 10 er in houden en ervoor zorgen om zoveel mogelijk van deze punten af te strepen wanneer wij daar als mama’s behoefte aan hebben!

Voor meer verhalen, tips en foto’s van Mathilde ga je naar haar Instagram coffeeandkids.nl!

Volgende week verteld mama Dana over haar zwangerschap en bevalling als 17 jarige. Wil jij ook jouw inspirerende/ grappige/ ontroerende/ realistische verhaal met ons delen? Mail naar info@newbornfitmama.nl

Liefs,

Kimberly