MAMA VAN DE WEEK: Marloes ”Vertrouw op je moedergevoel”

unnamed (1)

 En dan ben je ineens moeder. Je hebt er 9 maanden naar toegeleefd maar toch komt het als een schok. Toen wij uit het ziekenhuis thuis kwamen waren we een half uur alleen met Guusje voordat de kraamhulp kwam. Op dat moment dacht ik voor een seconde dat ik dit niet kon. Hoe kon ik nou zo goed mogelijk voor haar zorgen als ik nergens verstand van had?

Gelukkig kwam de kraamhulp al snel en gaf ze mij meteen een tip die ik nog steeds toepas! Volg je eigen gevoel.

Zodra je moeder word lijkt het wel of iedereen in de rij gaat staan om je van advies te voorzien. De meeste heel goed bedoeld, soms bemoeizuchtig . Maar elk kind is anders en jij bent de enige die jouw kind het beste kent. En raar maar waar: het advies van de kraamhulp klopte als een bus.

Hoewel het in het begin lastig was om mijn eigen gevoel te volgen, ging het steeds beter naarmate de tijd vorderde. Je leert de huiltjes van je kind kennen, weet precies of er echt iets aan de hand is, of dat ze honger hebben. Maar dan nog is het soms lastig. Je komt veel verhalen tegen in de (social)media van de, zoals mijn vriendin en ik ze noemen, de moedermafia! Of de borstvoedingsmafia, de draagdoekmafia en noem maar op!

Als je alle verhalen moet geloven ben ik een ontaarde slechte moeder. Ik heb geen borstvoeding gegeven, mijn dochter niet gedragen in een draagdoek, ze sliep gelijk op haar eigen kamer en laten we vooral niet vergeten dat ik haar soms ook even liet huilen. Als het aan hun had gelegen was ik van mijn taak als liefhebbende moeder ontheven en in het gevang gegooid! Ik overdrijf nu natuurlijk heel erg, maar het komt daar wel op neer!

Wat ik in het afgelopen jaar heb geleerd is dat iedere mama het anders doet en zolang je je kind overlaad met liefde is het eigenlijk altijd goed. En uiteindelijk gaat het ook niemand wat aan! Ik heb in mijn omgeving meerdere voorbeelden van zorg en opvoeding gezien. En wat mijn mening daarvan ook zou zijn, wie ben ik om daar überhaupt wat van te vinden en wie geeft mij het recht om daar wat van te zeggen! Ik heb de zorg voor Guusje en laat ik zelf maar zorgen dat dat goed loopt! Wat ik wil zeggen is: leef en laat leven! Iedereen heeft een reden hoe ze iets doen, maar bovenal iedereen heeft een verhaal! En misschien wel een rugzakje!

Wij moeders (en ook vrouwen zonder kids!) horen mekaar te steunen en niet af te kraken! Er is een Australische blogster genaamd Constance Hall. Zij schrijft over haar leven en moederschap dat ze vaak heel lastig vind. Ze is een Queen movement gestart! Alle vrouwen zijn queens en queens stick together! Ik ben fan!! Ben benieuwd naar jullie ervaringen! Heb je vaak onzekere momenten? Een tip van mijn kant: bij een mindere dag kijk eens op de facebookpagina van Constance of join de te leuke mommy community op Instagram! Succes gegarandeerd!unnamed

Volg Marloes & Guusje  op Instagram: guusje.geluk !  Én lees het verhaal dat ze eerder vertelde HIER 

fotocredits by mamasophakken.nl

Bedankt lieve Marloes dat je dit verhaal met ons wil delen. Als mommy to be is het fijn om te lezen dat iedere mama zich weleens afvraagt of ze het allemaal wel aankan. Nog fijner om te lezen is dat jij jouw weg hierin hebt gevonden door op je eigen gevoel te vertrouwen. Persoonlijk denk ik dat we in onze westerse wereld dat nog weleens vergeten, dat gevoel. Maar nu kunnen we weer even vooruit! Bedankt! 

Liefs,

Kimberly

Volgende week het verhaal van: Jorinde! Zij verteld over wat het Newborn Fit Mama programma haar heeft gedracht. Wil jij ook jouw inspirerende/ grappige/ ontroerende/ realistische verhaal met ons delen? Mail naar info@newbornfitmama.nl