MAMA VAN DE WEEK: Magalie ”Het verschil tussen een eerste en tweede zwangerschap”

naamloos

 

Vandaag verteld Magalie over het verschil tussen haar eerste en tweede zwangerschap. Hoewel voor mij zo’n tweede zwangerschap nog helemaal niet in beeld is, hebben Magalie en ik toch iets gemeen. We zijn namelijk 1 dag na elkaar uitgerekend en zijn nu 37 weken en een paar dagen zwanger.

”In mei hadden manlief en ik voor de tweede keer een positieve zwangerschapstest in onze handen. Op één week na precies dezelfde tijd en plaats als drie jaar geleden. Tijdens het maken van de huidige test ligt er alleen een kleine peuter tussen ons in. Opnieuw tranen van blijdschap, maar na enkele minuten…”

“duty calls”! Allemaal leuk en aardig die zwangerschapstest, maar de kleine meid heeft belangrijkere zaken aan haar hoofd. Ze wil direct naar beneden voor Frozen Kellogs. Zo, dat is duidelijk!

Een tweede keer zwanger zijn is opnieuw een wonder en alle gebeurtenissen blijven bijzonder. De eerste plopjes, het hartje luisteren en de mooie echo plaatjes. Toch beleef ik deze zwangerschap anders. De tijd vliegt en voor je het weet zit je met een peuter en haar plakvingers van de snoepjes in de wachtkamer bij de twintig weken echo.

Lieve, onze eerste dochter, is niet alleen in het bezit van een heus fotoalbum van mijn groeiende buik die iedere twee weken vastgelegd werd, maar ook van een dagelijks kort dagboekje. Onze tweede ongeboren dochter daarentegen moet het nu doen met 5 buikfoto’s en zónder dagboekje. Alvast sorry kleine spruit!

Op het moment dat je iets niet hebt besef je pas wat je eerst wel had. Goh, wat had ik een luxe leventje tijdens mijn eerste zwangerschap! Zeeën van tijd, zoveel tijd en rust dat ik mij nu niet meer kan heugen wat ik toen in godsnaam heb gedaan? Het kijken van koffietijd en het strijken van baby kleertjes … zoiets?! Nu is mijn spaarzame vrije tijd niet ingedeeld in dagen, maar in uren. Een peuter van twee met een twee uur durende middagslaapje betekent een evenredig aantal uren rust voor mij en mijn buik. Ik merk ook dat de nesteldrang dan ook veel later op gang komt, want mijn spaarzame twee uur rust op een dag ga ik natuurlijk niet gebruiken om de vloer te dweilen, gordijnen te wassen of andere poetsobsessies uit te voeren. Nee, die tijd is voor mij en mijn beste vriend; Netflix.

Naar de stad met mijn moeder om nieuwe babypakjes te kopen? Zo simpel is het tegenwoordig niet. Mijn eerste uitdaging is mijn man proberen te overtuigen dat we niet álles hoeven te hergebruiken van Lieve. Het zou toch fijn zijn als onze tweede dochter ook wat nieuwe, frisse kleding in haar kast heeft hangen. Terwijl deze eerste “hobbel” is overwonnen begint het zoeken naar een oppas voor onze peuter. Want rustig winkelen is er niet meer bij  met een over actieve peuter die denkt dat ze Elsa is en vraagt -hangend aan je been- of je Olaf na kan doen. JA dat zoekt zo moeilijk nieuwe rompertjes uit.

De tijd gaat nu vele male sneller en dat maakt een tweede keer zwanger zijn ook wel extra bijzonder. Het maakt dat je juist extra geniet van die kleine momentjes rust en eerste mijlpalen. Dit tweede wondertje leert mij nu om soms uit de sneltrein te stappen en bewust om mij heen te kijken en stil te staan bij het hier en nu, want wat een rijkdom bezit ik nu al. Mijn tweede zwangerschap…. het beste lesje mindfulness ooit.

Processed with VSCO with b5 preset

Volg Magalie, haar schattige ”Elsa Lieve” dochtertje en haar zwangerschap op INSTAGRAM mommys_life_!

Bedankt lieve Magalie voor je leuke verhaal. Wat een mooi vooruitzicht dat je over een paar jaar 2 van die kleine Frozen Elsa’s rond hebt lopen. Succes met het laatste gedeelte;). Ik wens je alle geluk. 

Bedankt en liefs,

Kimberly

Volgende week het verhaal van: Jennifer. Zij verteld haar bevallingsverhaal. Wil jij ook jouw inspirerende/ grappige/ ontroerende/ realistische verhaal met ons delen? Mail naar info@newbornfitmama.nl