MAMA VAN DE WEEK: Danique ”Een ochtendritueel met 3 kindjes”

naamloosHet is weer woensdag! En dat betekend een nieuwe Mama van de week. Vandaag verteld mama Danique over haar ochtendritueel met 3 kinderen. 

Hoi mama’s, Ik ben Danique en ben 30 jaar jong. Samen met mijn man heb ik 3 kindjes, Floris (5 jaar) Hugo (3,5 jaar) en Charlotte (7maanden). Omdat ik een thuisblijfmoeder ben zorg ik altijd, samen met mijn man, voor een (meestal) goede start van de dag.

Een wekker zetten hoeft niet, onze 3 kindjes snappen heel goed wanneer het tijd is om op te staan. Half 7 – 7 uur is vaste prik (oké, soms eerder).

In de ochtend speelt zich meestal hetzelfde riedeltje zich af. Ardjan neemt de jongens mee naar beneden. Ik kan dan rustig mezelf voorzien van wat kleren. Dan pak ik de kleren van de jongens. Tegen die tijd wordt Charlotte wakker en kan ik even lekker met haar knuffelen en is ze ook klaar om aangekleed te worden. Oh wat geniet ik daar toch van, meisjes kleren.. begrijp me niet verkeerd hoor: jongenskleertjes zijn ook leuk,maar voor meisjes…. er gaat een wereld voor me open sinds ik een dochter gekregen heb: Kraagjes, jurkjes, roze!! Wat een feest. Enfin… nadat ook zij aangekleed is, krijgt ze haar fles vaak van papa. In de tussentijd kan ik de jongens aankleden. Papa heeft er ook al voor gezorgd dat de jongens eten hebben gekregen. Als iedereen gegeten heeft gaat papa naar zijn werk, inmiddels is het al half 8. Soms komt het ook voor dat papa al eerder weg moet, maar dan heb ik er al voor gezorgd dat alle kleertjes klaar liggen, scheelt weer een kwartiertje 😉

naamloos

Papa uitzwaaien

Oh ja, erg belangrijk, ergens tussendoor eet ik ook wat….

Tegen 8 uur maak ik het fruitbakje klaar voor mijn oudste zoon die in groep 2 zit. 2 ochtenden in de week gaat ook mijn jongste zoon naar de peutelspeelzaal dus ook hij heeft dan fruit nodig om mee te nemen. De een wil een appel en een banaan mee en de ander wil meestal net dat stuk fruit dat ik niet meer in de fruit schaal heb… ok, na lang wikken en wegen is het dan toch dat stuk geworden wat er nog wel is, gelukkig!! Zo ‘fijn’ dat mijn 2 jongens zich druk kunnen maken om relatief kleine dingetjes. Kleine mensjes, kleine zorgen…. grote zorgen zijn voor later!

naamloos4

Rond 10 over 8 staat er een vriendje van Floris samen met zijn mama en zusje voor onze deur. Hup, Hugo & Charlotte in de bakfiets en Floris fietst zelf op zijn fietsje naar school. Gelukkig is het niet ver, maar aangezien het een klein fietsje is van Floris doen we er wel wat langer over. Joh tijd zat. Aangekomen op school worden we overspoeld met kindjes die even naar het zusje willen kijken (ook vaste prik) en Charlotte vindt het allemaal prima. Tikkertje, achter elkaar aanrennen, vallen… elke ochtend eigenlijk hetzelfde liedje!

En dan gaat de bel. We gaan naar binnen, hangen jas en tas op, en Floris gaat 10 kusjes later dan eindelijk naar zijn klas. Op de dagen dat ook Hugo naar school moet is het even de aandacht verdelen. Hup Floris naar de klas, mama komt zo afscheid nemen, en snel Hugo ook naar de klas. Kusje, zwaaien, hartje maken met je handen, het hoort allemaal bij het ochtend afscheidsritueel. Oh ook bij Floris voor het raam het zelfde doen. Doei jongens, veel plezier.

Zo, dat zit er op! Charlotte weer in de bakfiets en lekker naar huis.Vaak gaan we koffie drinken met de mama van het vriendje van Floris. Charlotte gaat dan naar bed en slaapt voor een paar uurtjes. Na 2 koffietjes gaat ook de mama van het vriendje van Floris  haar weg vervolgen naar haar huis. Zo…. en nu? vaatwasser leeg halen, vaatwasser opnieuw inruimen. Stofzuigen, opruimen… of nog even lekker blijven zitten? En dan heb ik het belangrijkste nog niet eens benoemd, wat eten we vanavond? Oh de ene week bruis ik van ideetjes en de andere week ben ik zo inspiratieloos. Tegen de tijd dat ik dit allemaal gedaan heb (of niet) kan ik Charlotte uit haar bedje halen want we moeten Hugo ophalen van de psz. Weer naar huis. Tafel dekken voor de lunch. Ook dat staat weer. Floris ophalen. Charlotte en Hugo weer inladen en gaan!

naamloos

Bedankt Danique voor het delen van een ochtendritueel met 3 kindjes. Toen ik dit las werd ik meteen benieuwd hoe dan het avondritueel verloopt! Gelukkig vond je het leuk om dit ook met ons te delen en daarom staat deze volgende week woensdag online. YES! Wil je Danique volgen? Kijk dan op haar Instagram, klik HIER

Liefs,

Kimberly