MAMA VAN DE WEEK: Tiffany ”Mijn zwangerschapskilo’s”

ZondagFotografie-008

Mama Tiffany vertelt vandaag haar verhaal over haar zwangerschapskilo’s, hoe zij in het begin van de zwangerschap afviel, daarna weer wat aankwam, afviel en uiteindelijk na het stoppen met de borstvoeding weer in kilo’s aankwam. Lees je mee?

Tiffany

Hallo allemaal! Mijn naam is Tiffany en op 5 september 2016 ben ik mama geworden van Roan. Vanaf 14 april zal ik mee doen met het Newborn Fit Mama programma en ik zal in deze blog uitleggen waarom.

Laat ik me eerst eens wat beter voorstellen. Ik ben momenteel 27 jaar, woonachtig in de Betuwe en ik ben verloofd met Martijn. Ik zit in mijn laatste maand van de studie maatschappelijke zorg, dit doe ik al werkend en lerend tegelijk en ik werk dus 24 uur op een woning als woonbegeleider.

Ik ben altijd al redelijk mollig geweest en al jaren in een strijd tegen de kilo’s. Maar voordat ik zwanger raakte was ik op een punt dat ik best oké was met hoe mijn lichaam eruit zag. Ik had er hard voor gewerkt en was lichter dan ik al een paar jaar geweest was. En nee, ik had nog geen perfecte maat (in mijn ogen) maar alles was wel in verhouding en ik had er vrede mee.

Begin 2016 besloten Martijn en ik dat we samen graag een kindje zouden wilden en dat we het zouden gaan proberen. We hoefden niet heel lang te wachten voor ik een positieve test in handen had. Dolblij was ik maar ik was toch ook wel nerveus wat dit zou gaan doen met mijn lichaam.

Tijdens mijn zwangerschap viel ik aan het begin wat kilo’s af voordat de kilo’s erbij kwamen. Ik bleef redelijk actief met wandelen en ook mijn werk hielp mee in het actief blijven. Ook gingen we op twee actieve vakanties, zo heb ik heel wat bergen en watervallen beklommen in IJsland en ploeterden we daar ook een paar uur door 2 meter sneeuw naar een vulkaan. In augustus gingen we als laatste vakantie met zijn tweeën ook nog naar Ierland waar we ook veel wandelden en bergen beklommen.

dav

Uiteindelijk kwam ik in mijn hele zwangerschap 5 kilo aan, niet helemaal eerlijk want ik ben in totaal maar 30 weken zwanger geweest. Roan werd te vroeg geboren via een spoed keizersnede wegens zwangerschapsvergiftiging en moest in totaal nog 60 dagen in het ziekenhuis blijven.

Na mijn bevalling ben ik na 7 dagen weer op de weegschaal gaan staan om eens te spieken wat ik al af was gevallen. De weegschaal gaf -11 aan wat in hield dat ik dus lichter was dan voordat ik zwanger werd.

Het getal is hier eigenlijk redelijk op blijven steken, af en toe kwam er wat bij en af en toe ging er wat af. Toen ik stopte met fulltime kolven merkte ik wel dat ik niet meer zomaar alles kon eten zonder aan te komen dus moest ik mijn eetpatroon gaan aanpassen. Laat ik zeggen dat ik dit wel moeilijker vond dan dat ik had verwacht, ik had redelijk veel stress en werd overspoeld door emoties door het heen en weer pendelen naar het ziekenhuis. Ik ben nogal een emotie-eter dus al snel begonnen er weer kilo’s bij te komen. Maar uiteindelijk heb ik het toch weer tot de -11 kunnen krijgen en daar blijft het nu steken.

ZondagFotografie-134

Mijn deelname aan het NBFM Online programma werd vooral gemotiveerd doordat ik graag nog wat kilo’s kwijt wil om op een gezond BMI te komen, die had ik ook al niet voordat ik zwanger raakte. Ook wil ik graag mijn buikje, mijn benen en mijn armen weer wat strakker hebben. En bovenal wil ik graag een gezonder eet en beweegpatroon krijgen!

Ik heb heel veel zin om te beginnen en ben benieuwd waar dit programma me zal gaan brengen. Jullie kunnen mij volgen via instagram: littletiffie en op het blog Voormamasdoormamas waar ik gastblogger ben.

Bedankt Tiffany voor het delen van jouw verhaal. Ik ben blij er vereerd dat je, voor dit belangrijke doel in je leven, mijn programma hebt gekozen. Per april gaan we aan de slag en knokken we samen die zwangerschapskilo’s er weer af!

Liefs,

Kimberly

Tiffany doet mee aan de NBFM Special Edition. Wil jij met haar en de andere mama’s meedoen? Er zijn nog een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je nu aan via onderstaand formulier. 

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Je bericht