Borstvoeding 3 x Feiten vs Fabels

Regelmatig krijg ik de vraag of het wel verstandig is om gewicht te verliezen en/of te sporten in combinatie met borstvoeding. Vandaag wil ik daarom 3 x Borstvoeding Feiten vs Fabels met jullie delen. Lees je mee?

Het geven van (borst)voeding is uiteraard een van het belangrijkste, en misschien ook het moeilijkste, aspect in de verzorging van de baby. Daar wil je dus uiterst voorzichtig en secuur mee zijn, logisch. Vaak vragen mama’s dan ook of ze wel met het Newborn Fit Mama programma kunnen beginnen omdat ze borstvoeding geven.

Als je borstvoeding geeft mag je niet lijnen..

Fabel! Ook tijdens het geven van borstvoeding mag je overtollig gewicht verliezen. Let wel op, gewicht verliezen is alleen verstandig wanneer je dat op een gezonde en verantwoorde manier doet. Zorg dat je de juiste verdeling en hoeveelheid koolhydraten/ vetten en eiwitten binnen krijgt, in de vorm van het aantal calorieën dat jouw lichaam per dag nodig heeft. Mocht je het lastig vinden om zelf te beoordelen of je de voor jou juiste stappen maakt, laat je dan informeren door een expert.

Sporten is schadelijk voor je borstvoeding-melk..

Fabel! Alleen wanneer je op een extreem hoog niveau sport, zou er een relevante hoeveelheid melkzuur in de moedermelk kunnen komen. En buiten dat, ook heeft geen een hoogwaardig onderzoek ooit aangetoond dat eventuele melkzuur schadelijk zou kunnen zijn voor de baby.

Je kunt het beste voeden of kolven voordat je gaat sporten..

Feit! Het zorgt ervoor dat je borsten wat lichter zijn tijdens het sporten. Ook is het verstandig om een goede sportbeha aan te schaffen. Deze heb je tegenwoordig in ontzettend veel winkels. Ik koop ze het liefst bij de Hunkemöller. Daar heb je sportbeha’s die vrijwel identiek zijn aan een gewone (denk dan aan de vorm), maar veel meer stevigheid bieden.

 

stuwing

 

Dit waren de 3 x borstvoeding Feiten vs Fabels. Ik hoop dat jullie er iets mee kunnen, en het eventuele vragen heeft beantwoord. Heb je nog meer vragen, stel deze dan hieronder in de comments of stuur een mail naar info@newbornfitmama.nl

Liefs,

signature_kimberly