3 x een reden voor een CHEATMEAL wanneer je af wilt vallen!

597941-13130-47En net nu ik zo lekker bezig ben, zegt mijn coach dat ik 1 maaltijd per week moet snoepen! Waarom snoepen ook verstandig kan zijn vertel ik in dit artikel.

Vaak hoor ik dat de mama’s die meedoen aan een van de NBFM programma’s het lastig vinden om een snoepmaaltijd/ cheatmeal in te lassen. Ze zijn nu net zo goed bezig, en dan moeten ze ineens elke week 1 keer gaan snoepen. Het gevoel van bevrediging is dan ineens weg! Herkenbaar?

Controle: gewicht verliezen valt of staat met het hebben van controle over het voedsel dat er elke week binnen komt. Doordat je weet hoeveel je eet, weet je ook of de kans op afvallen reëel is. Wanneer je op de weegschaal ziet dat het minder eten effect heeft, wil je dit zo graag mogelijk vasthouden. En hoewel je nu hartstikke goed bezig bent, en je vol wilskracht zit, zal er altijd een moment komen dat je een keer gaat snoepen. En om er voor te zorgen dat je na dat moment weer op een normale manier verder kunt met jouw nieuwe leefstijl, dien je voorbereid te zijn. Dat is dan ook de reden dat HET SNOEP-MOMENT standaard in het Newborn Fit Mama programma zit. Tijdens het programma leer je hoe je een mooie balans kunt vinden tussen gezond eten en af en toe eens lekker snoepen.

Beloning: Het krijgen van een beloning is in onze cultuur vrij normaal. Heb je een diploma behaald, een nieuwe baan, of een wedstrijd gewonnen met je team, een beloning hoort er meestal bij, in welke vorm dan ook. Dus als jij de hele week gezond en doordacht eet, waarom zou jij jezelf dan niet belonen? Vaak zeggen de mama’s ook dat die chocolade-muffin ineens veel lekkerder is dan ”vroeger”, echt genieten dus.

Timing: Wat belangrijk is bij een cheat meal is de planning er van. Plan van te voren wanneer en wat het snoepmoment gaat zijn. Dan is het duidelijk voor jezelf, en kom je niet voor verassingen te staan. Krijg je iets aangeboden wat je moeilijk kunt weerstaan, dan kan het makkelijker zijn om het af te slaan wanneer je duidelijk hebt dat er nog een geplande cheat meal aan komt die week.

En tot slot wil ik graag mijn favo cheatmeal met jullie delen;)

frieten-met-samuraisaus-en-vleeskroket

Vragen over dit artikel? Stuur gerust een mail naar info@newbornfitmama.nl

Liefs,

Kimberly